18-годишният циганин Олег Чавдаров е единственият оцелял при тежката катастрофа

...
18-годишният циганин Олег Чавдаров е единственият оцелял при тежката катастрофа
Коментари Харесай

18-годишен циганин без книжка уби свои роднини младоженци

 31pl4016-politsai-kucheta-paziat-bolnitsa  31pl4016-nasko-i-nina  kat140113
18-годишният ром Олег Чавдаров е единственият оживял при тежката злополука на пътя сред селата Братаница и Ветрен дол, станала в неделя малко преди 18 часа, при която починаха 18-годишният му братовчед Наско Чавдаров и 22-годишната му младоженка Нина. Нито един от тримата нямал шофьорска брошура, а лекият автомобил „ БМВ ”, трансформирало се в ковчег младоженци било тяхна благосъстоятелност и им било подарък за сватбата в края на месец август.

Зад кормилото във съдбовната неделна вечер обаче бил братовчедът на Наско Олег, а на подадения сигнал за случая незабавно се отзовали екипи на „ Пътна полиция “, районно управление (на МВР) на МВР-Септември, аварийно-спасителен автомобил на пожарната и коли за спешна помощ на „ Спешна помощ “. Пристигайки на мястото униформените открили, че 18-годишният лидер Олег Чавдаров от Пазарджик е изгубил ръководството над мощната баварска машина, която се е завъртяла, напуснала е пътното платно и е последвал тежък удар в крайпътно дърво.

В резултат на това на място е умрял возещият се до водача негов родственик и връстник Наско Чавдаров, а малко по-късно в МБАЛ „ Пазарджик ” от тежките си мозъчно-черепни контузии и разкъсвания на вътрешни органи умряла и пътуващата на задната седалка 22-годишна младоженка Нина Иванова. Взети са кръвни проби за лабораторен разбор за приложимост на алкохол и опиати, а по случая се води разследване, заяви представителят на Областна дирекция на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

В неделя вечерта над 350 роми се събраха пред незабавното поделение на МБАЛ „ Пазарджик ” и се наложило здравното заведение да бъде охранявано цяла нощ от жандармерия и 25 служители на реда си 5 патрулни коли и с кучета за да се обезпечи безвредна работа на дежурните медицински екипи. Според шефа на МБАЛ „ Пазарджик ” доктор Васил Вълчев в един миг обстановката излязла отвън надзор и е имало действителна заплаха за живота на лекарите и единствено бързата и съответна реакция на управлението на Областна дирекция на МВР-Пазарджик довела до понижаване на ненадейно ескалиралото напрежение.

„ Искам да благодаря на органите на реда, които реагираха доста бързо и съответно и бяха предотвратени всевъзможни затруднения, които биха могли да се получат сред една голяма навалица над 300 души и здравните служащи ”, разяснява доктор Вълчев. От МБАЛ „ Пазарджик ” прецизираха, че към този момент няма заплаха за живота на 18-годишния Олег Чавдаров, пред чиято стая в болничното заведение дежури служител на реда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР