18-годишният Симеон Димитров и 15-годишният Костадин Стоянов, които на 11

...
18-годишният Симеон Димитров и 15-годишният Костадин Стоянов, които на 11
Коментари Харесай

Треньорът по бокс на пишлигарите, простреляли и ограбили таксиджия, направи повече от шокиращо изказване за тях!

18-годишният Симеон Димитров и 15-годишният Костадин Стоянов, които на 11 декември бяха задържани и упрекнати за въоръжен обир и опит за ликвидиране на 31-годишен таксиметров водач в ямболското село Дражево, били положителни момчета, по този начин ги дефинира Ангел Димов, треньорът по бокс на двамата възпитаници от Спортното учебно заведение в Ямбол.   " За мен момчетата са положителни хлапета. Коцето е по-палавият, само че чак толкоз - това е неуместно. Не бих предположил, че са способни на нещо такова ", съобщи Димов пред Българска национална телевизия.

Момчетата поръчали по телефона такси в региона на село Дражево, като задачата им била да ограбят водача. Когато 31-годишният таксиджия дошъл Симеон и Костадин се нахвърлили върху него. Заплашили го с нож, газов револвер и въздушна пушка, която била пригодена в бойно оръжие. Нападателите желали оборота и колата на мъжа, само че той се противопоставил.

Тогава младежите почнали да стрелят по него, като една от сачмите влезнала през гърба му и попаднала в региона на белия дроб. В последвалото сбиване 18-годишният Симеон Димитров, който държал ножа, се самонаранил и се намушкал в крайници.

Таксиметровият водач съумял да се откопчи и подкарал колата, като в придвижване се обадил на тел.112. Минути по-късно изгубил схващане, бил открит в безпомощно положение и откаран в болничното заведение в Ямбол.

" Костадин ми се обади от телефона на Симеон. Беше много изплашен. Вика ми, „ Бат Ачо, ела. Симеон е наръган. Моля ти се, ела “. И аз му споделих да се обадят на полиция и кола за спешна помощ и че ще дойда. И аз звъннах на 112 ", сподели още Ангел Димов.

Класната на Симеон - Диана Иванова също твърди, че той е първенец, първенец и положително дете.

" Никога не ми е създавал проблем - нито на мен, нито на сътрудниците. Нито в часовете, нито след часовете. Последният ми диалог беше в понеделник. Никога по никакъв мотив не е имало нищо неприятно в това дете. Няма аргументи, заради които да се колебая в него ", изясни Иванова.

Класната на Костадин пък съобщи, че той е обгрижван от родителите си и в никакъв случай не е проявявал експанзия към съучениците си.

Симеон и Костадин ще останат в ареста за 72 часа. Взети са им проби за приложимост на алкохол и опиати. За осъщественото закононарушение законът планува наказване от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР