18-годишният Едмонд Назарян ликува! Той успя да покори европейския връх

...
18-годишният Едмонд Назарян ликува! Той успя да покори европейския връх
Коментари Харесай

В семейство Назарян само едно дете не тренира борба и за това си има основателна причина

18-годишният Едмонд Назарян ликува! Той съумя да покори европейския връх в битката и да победи руснака Виталий Кабалоев на финала в категория до 55 кг.

Еди беше безапелационен в последната си среща в Рим и донесе наслада на цяла България, печелейки първи златен орден за страната ни в мъжката битка от 3 години насам.

Никой не се съмнява, че в семейство Назарян знаят по какъв начин се печелят медали! Знаят по какъв начин компликациите по пътя към върха минават в сладкото замайване от насладата. Сред 3 международни и 2 олимпийски трофеи (за Армения през 1996 година и за България през 2000 г.) Армен Назарян би трябвало да е претръпнал. Само че този път е друго. Не той е на тепиха, а неговият правоприемник. И насладата най-вероятно е по-силна. Особено, до момента в който Еди се заканва да повтори триумфите на татко си!
 И до момента в който атмосферата, възгласите и аплодисментите в залата в Рим по време на финалната битка поддържаха адреналина на Армен, който е неразделно до сина си и като треньор, в Армения едно майчино сърце сигурно е тупкало ускорено.В семейство Назарян единствено едно дете не тренира битка и за това си има основателна причинаБившата актриса Инга - брачна половинка на олимпийския първенец и майка на новия европейски отличник, съобщи, че е извънредно горда от подвига на Еди!

" Аз съм най-щастливата майка на света! Гордея се с теб, мой шампионе! ", написа тя в обществените мрежи минути след подвига на Назарян.
Освен отговорността да показва България пред света, 18-годишният герой би трябвало доста да внимава, тъй като е наблюдаван от още чифт будни, палави очи с фамилия Назарян.

По-малкият наследник на Инга и Армен - Гриша, също решително върви по стъпките на баща и батко. Той е единствено на 15 години и се бори в категория до 44 кг. На държавния шампионат при започване на февруари 2020 година завоюва сребърен орден.
View this post on Instagram
Брат за брата!

A post shared by Edmond Nazaryan (@edmond_nazaryan) on Jan 1, 2020 at 12:30pm PST
Гриша е кръстен на огромния другар на семейство Назарян и един от главните " виновници " за привличането му в българския отбор през 1996 г.- Гриша Ганчев.

По-малкият от наследниците на Армен предстоящо е част от отбора на ЦСКА и доста се гордее с достижението на Еди.

" Най-добрият си! ", написа Гриша в обществените мрежи.

" Какъвто бащата, подобен и синът! ", прибавя по-късно.
 Без подозрение, след вчерашната победа, щастието е обзело и сърчицето на едно момиченце - 13-годишната Инеса. Армен и момчетата държат най-малкото дете в фамилията надалеч от залата по битка, с цел да има кой да прави компания на мама по време на дългите и изтощителни лагери, които чертаят пътя към върха.
btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР