18-годишният Димо Стоянов показва страхотни знания в Стани богат“. Той

...
18-годишният Димо Стоянов показва страхотни знания в Стани богат“. Той
Коментари Харесай

Фурор в ,,Стани богат“: 18-годишният Димо Стоянов сложи всички в малкия си джоб

18-годишният Димо Стоянов демонстрира страхотни познания в „ Стани богат “. Той отговори на няколко въпроса за четирицифрени суми за секунди, без да употребява жокер. В излъчения довечера епизод ученикът от Електрото в Бургас бе показан от Ники Кънчев по следния метод: „ Планът му е да приключи в националния боен университет компетентност „ Киберсигурност “ и да стане лейтенант. Чете дебелите книги на Карл Маркс, слуша маршове и класическа музика “.
Тийнейджърът призна, че има положителни знания по история и география, като е взел участие и на олимпиади.
Водещият откри, че гостът му е по-малък като възраст от предаването „ Стани богат “. Ученикът сподели добра обща просвета още първоначално, където Ники Кънчев го препитваше като преподавател с спомагателни въпроси.
Стигна се до първото запитване над 500 лв.: „ Кой български държател съгласно изворите е пиел от чаша, направена от черепа на византийски император? “
Вариантите тук бяха Крум, Кардам, Ивайло и Борис І.
„ Отговор „ А “ — Крум! След успеха при Върбишкия проход Никифор І Геник е погубен и Крум споделя на неговия златарин да създаде чаша от черепа на византийския император. Това е от поверие, което е казано от прабългарските традиции – който пие от черепа на съперника си, получава неговата мощ. И по този начин Крум е мислел, че в случай че пие от черепа на Никифор І Геник ще получи силата на император “, отговори Стоянов и продължи напред.
„ Кой е вулканът, който унищожава античния римски град Помпей с изригването си през 79 година? “, бе идващият въпрос, а отговорите Етна, Везувий, Стромболи и Ейяфятляйокутъл. Димо маркира незабавно Везувий и се качи нагоре към идващото запитване, предава Vihrogon.
Тук той заключи 2000 лв. като втора сигурна сума, а Кънчев го попита: „ Кой астрономически обект в Слънчевата система не е наименуван на провидение от римската митология? “ — Харон, Сатурн, Марс или Юпитер. Ученикът незабавно маркира Харон, което бе правилен отговор.
Въпрос №9 бе „ Къде е Фамагуста, фамозна с едрите си звезди от стихотворението на Никола Вапцаров „ Писмо “? “ Опциите бяха Филипините, Испания, Канарските острови и Кипър. Тук Димо се опря на тезата, че Вапцаров е бил моряк и счита, че е било нещо наоколо. Изключи един по един Филипините, Испания и Канарските острови, като се спря на Кипър и по този начин продължи напред без да употребява нито един жокер.
Въпросът за 5000 лв. бе „ Защо Мики Маус носи ръкавици? “ „ Такава е тогавашната мода “, „ За да е като човек “, „ Заради хигиената “ или „ Случайно скимване “.
Стоянов сподели, че е чувал, че анимационният воин в началото е бил без ръкавици, само че е станало някакво комплициране, че са го нарисували с ръкавици и на Уолт Дисни му е харесало, по тази причина траял по същия метод. Все отново изиска „ 50:50 “ и тезата му увисна, защото останаха вторият и третият вид.
Ученикът реши да звънне на другар – Надежда Ангелова от Айтос, която е учителка. Тя изрично му сподели, че е „ За да е като човек “. Участникът й се довери и по този начин стигна до въпрос за 10 000 лв., само че ще дава отговор на него на следващия ден, защото сирената в студиото прозвуча.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР