18-годишна ученичка е станала жертва на онлайн тормоз. Телефонният номер

...
18-годишна ученичка е станала жертва на онлайн тормоз. Телефонният номер
Коментари Харесай

КИБЕРТОРМОЗ: Разпространиха номера на ученичка в група за порнографски материали

18-годишна ученичка е станала жертва на онлайн тормоз. Телефонният номер на Стефани Иванова е публикуван в затворена група в „ Телеграм”, където консуматори споделят нецензурен материали, предава Нова.

Нейният контакт е оповестен със известие, че на него искащите могат да открият полови услуги против възнаграждение. Така от няколко дни насам момичето получава десетки нежелани известия и позвънявания.

В събота Стефани изненадващо почнала да получава известия по Viber.

„ Момчета ми пращаха за полови услуги, които аз не предлагам. Така разбрах”, споделя Стефани. Получавала известия през 10 минути.

Снимката ѝ е била открадната от профила ѝ във Viber. Тя няма концепция, кой би могъл да направи това.

Ученичката се е обърнала към ГДБОП. „ Оттам ми споделиха, че няма по какъв начин да ни оказват помощ и да препречвам всеки, който ми се обади”, описа Стефани.

„ За страдание не е индивидуален случай”, съобщи Яна Алексиева от Националния център за безвреден интернет. „ Не е безсмислено предлагането да блокира номерата. Но за мен тук е много по-сериозен диалогът в посока това по какъв начин я поддържат институциите. Ние като Център за безвреден интернет можем да помогнем. Призовавам я да ни написа или да се обади на телефон 124 123, с цел да може да ѝ спомагаме, да опишем този случай. Ние работим с „ Киберсигурност” и ГДБОП и да го предадем натам”, съобщи Алексиева.

По думите ѝ с писмен сигнал благодарение на центъра, подаден към „ Киберсигурност”, ще стартира следствие поради разпространяването на персонални данни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР