18 200 допълнителни места ще има във влаковете по основните

...
18 200 допълнителни места ще има във влаковете по основните
Коментари Харесай

Как ще пътуваме с влаковете по празниците

18 200 спомагателни места ще има във влаковете по главните посоки от през днешния ден до 2 януари, оповестиха от БДЖ за „ Дарик ”. Предварителната продажба на билети за всички бързи влакове към този момент стартира. Новият график е в действие от 10 декември. От железопътната компания предлагат на клиентите си да ревизират разписанието, когато възнамеряват пътешестване.

Допълнителни вагони с общо 18 200 места ще има за най-натоварените линии, каквито са линиите сред София и Варна, Бургас, Русе, Видин, Петрич, Пловдив, Горна Оряховица. Осигуряването на повече места е по-ефективно от въвеждането на спомагателни влакове, изясни ръководителят на организация транспорти в „ БДЖ – пътнически транспорти ” Ивайло Георгиев.

„ Превозите на жителите ги правим с към този момент съществуващите влакове предвид на това, че в случай че се пускат нови влакове, жителите мъчно се осведомят за тях и има дребна приложимост. Това сочи нашият опит през годините. Хората избират обичайните влакове. В тази връзка ние ще осигурим спомагателен брой вагони в композициите на най-натоварените влакове, с цел да може хората обикновено да се придвижват за пътуванията за коледните и новогодишните празници “, сподели Георгиев.

Вече стартира предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за интервала на коледните и новогодишни празници. Тя също ще продължи до 2 януари. За избрани влакове има опция за закупуване на билет и онлайн, като разплащането е по електронен път с най-масово публикуваните кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща, след което се разпечатва на книжен притежател.

При потребление на таблети и смарт телефони, билетът не е наложително да се разпечатва, защото кондуктора го валидира непосредствено от мобилното устройство. Системата е налична на формалната интернет страница на БДЖ – www.bdz.bg.

Новият график на влаковете е в действие от 10 декември.

От БДЖ поучават клиентите си да ревизират разписанието, когато възнамеряват пътешестване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР