171-годишният румънец Грегориан Биволару беше арестуван в Париж заедно с

...
171-годишният румънец Грегориан Биволару беше арестуван в Париж заедно с
Коментари Харесай

Арестуваха един от най-издирваните от Интерпол румънци

171-годишният румънец Грегориан Биволару беше задържан в Париж дружно с 40 членове на интернационална тантрическа йога фракция. Той е упрекнат в трафик на хора, обезчестяване и основаване на проведена незаконна група, оповестява Диджи24.

Грегориан Биволару е употребявал интернационалната си йога мрежа Атман Йога (Atman Yoga), с цел да вербува млади дами, да ги изолира в дома си в предградията на френската столица, а по-късно да ги експлоатира полово.

По време на ареста в дома му са открити 26 дами в условия на " изолираност и неприятна хигиена ".

Първите недоволства за закононарушенията, осъществени от Биволару, са направени през юли 2022 година от 12 някогашни почитатели. Те се обръщат към институцията, която ръководи религиозните отклонения във Франция. След това Централната работа за битка с насилието против хора, по-специално нейното поделение за помощ и интервенция по въпроса за религиозни отклонения (Cellule d'assistance et d'intervention en matière de dérives sectaires) прави следствие.

През юли тази година, след няколко подадени тъжби прокуратурата в Париж също стартира следствие. Множество дами от разнообразни националности оповестиха, че са станали жертва на активността на организацията и нейния водач Грегориан Биволару.

Гуру Биволару, създателят на MISA - Движението за духовна интеграция в абсолюта (1990 г.), което по-късно става Атман йога, беше наказан през 2013 година в Румъния на шест години затвор за полови връзки с малолетно лице. Той беше освободен условно през 2017 година Оттогава не се е появявал обществено.

Биволару беше търсен и от финландските управляващи поради обвинявания в трафик на хора и полово принуждение. В листата на Интерпол той беше измежду " най-търсените ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР