17-метрова жива коледна елха грейна в светлини и озари столичния

...
17-метрова жива коледна елха грейна в светлини и озари столичния
Коментари Харесай

Хората в кв. Мусагеница в София сами украсиха 17-метрова коледна елха

17-метрова жива коледна елха блестна в светлини и озари столичния квартал “Мусагеница ”, описаха неговите поданици, които взеха решение сами да си създадат празника без да чакат някой различен, съобщи. Идеята идва от основателя на Facebook страницата на квартала Кристиян Тодоров, който от години мечтае да види обичания си квартал декориран за най-светлия християнски празник.

Неговият зов за подаяние на коледни играчки е посрещнат доста задушевно от съкварталците му, които за малко време събират стотици. Постъпват и над 800 лв. парични дарения, с които уредниците купуват светлинна декорация, снежинки и наемат вишка. Доброволци от читалище “Елин Пелин 2016 ”, пред което блества елхата, пък опаковат с цветна хартия голям брой кутии.

Така се стига и до формалното запалване на празничните светлини, на което се стичат десетки поданици на “Мусагеница ” с децата си. “Мусагеница има своята огромна коледна елха поради всички донори и помощници! Благодарим им за това, че за следващ път показахме, че дружно можем доста. Че дружно създадохме този празник за децата ”, споделиха уредниците.

Браво! Това е един дребен само че същински образец за това по какъв начин когато хората сами се активизират и не чакат наготово, а вземат нещата в личните си ръце и се обединят в една обща идея за положителното на всички, нещата се случват и фантазиите се сбъдват!

Весели празници Мусагеница! ”, “Благодарим на основателите за концепцията, която сплоти хората за нещо хубаво и ярко ”, “Респект! Отличници в организация и реализация. Весели и светли Коледни празници на всички! ”, бяха единствено дребна част от мненията на поданици на квартала. Това не е първата коледна самодейност на жителите на “Мусагеница ”, описват още жителите на квартала.

През 2019 година те провеждат акция “Коледа в кутия за обувки ” в поддръжка на деца от обществено слаби фамилии. Миналата година пък се организира благотворителен акция в помощ на Дом за остарели хора “Витоша ”, по време на която бяха събрани над 1800 лв., хранителни артикули, хигиенични материали и обезпечена празнична вечеря за жителите му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР