17 жертви и 61 ранени – това е трагичната равносметка

...
17 жертви и 61 ранени – това е трагичната равносметка
Коментари Харесай

Зеленски след поредната силна руска атака: Нормалният живот в света почива на решителност

17 жертви и 61 ранени – това е трагичната равносметка от съветския ракетен удар по северния украински град Чернигов.

Три ракети са улучили 8-етажна жилищна постройка, трансформирайки я в планина от руини. Чернигов се намира на към 150 км северно от Киев и покрай границата с Русия и Беларус.

Президентът на Украйна се обърна към членовете на Европейския съвет и участниците в министерската конференция на Световната банка за Украйна, като акцентира незабавните потребности на своята страна.

Зеленски сподели още, че украинските военни са атакували с дронове съветското летище Джанкой в окупирания полуостров Крим.

 

 
Акцентирах на всичко, което е належащо за по-нататъшните ни дейности, за нашата отбрана. Противовъздушната защита и фронтът са главен приоритет. Сега е моментът, който всички в Европа и свободния свят би трябвало да употребяват за увеличение на производството на оръжия, на снабдяването с оръжия... Нормалният живот на света почива на увереност.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

Десетки хора се събраха пред посолствата на Съединени американски щати, Германия и Франция в Прага в поддръжка на самодейността " Затвори небето ". Те приканиха съдружниците от НАТО да оказват помощ за затваряне на въздушното пространство на Украйна.

Шествието стартира пред посолството на Съединени американски щати, където 50 души сложиха кръстове, символизиращи загубата на живот при съветската офанзива против Чернигов в сряда. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР