17-годишно момче се запознава с грешните хора и под тяхно

...
17-годишно момче се запознава с грешните хора и под тяхно
Коментари Харесай

Да кажеш не на наркотиците: Разказът на Иван, който се изправи срещу смъртта

17-годишно момче се среща с неверните хора и под тяхно въздействие стартира да използва опиати.

Едва, когато се сблъсква със гибелта, младежът взема решение да промени живота си.

Преди няколко месеца 17-годишният Иван си намира нова компания. Оказва се, че новите му другари използват опиати.

"Идваха у дома, забавлявахме се и те по този начин ми размахваха фолиото с опиатите и ми викаха: "Виж, имам кристали, искаш ли? И аз първият ден крещя, че не желая да използвам нищичко. Вторият ден те идват отново и аз използвах. Адреналинът ми се повиши, музиката стартира да ми харесва много повече от нормалното ", описа Иван Димитров, предава

В продължение на към месец Иван стартира постоянно да прибягва до опиатите, а майка му вижда, че държанието му е радикално променено.

"Просто гледаше в една точка, с никого не говореше, затвори се в себе си в неговата стая и въобще с никого не разговаряше. Нито ядеше, нито спеше ", сподели майка му Цветанка Димитрова.

"След като те отпусне този опиат, чувстваш огромно главоболие. Доста неприятна дрога в общи линии. Не можеш да спиш от нея, не можеш да ядеш от нея. Аз не съм спал в продължение на един месец ", добави Иван.

Тя и брачният партньор ѝ вземат решение да се извърнат към експерти, които непосредствено изпращат Иван за лекуване в болница.

"Той стартира да буйства там. Главата си удари в стената, взе една писалка. Вика, ще ръчкам сестрите. Той изпадна в меланхолия. Викнаха двама служители на реда. Биха му инжекция и той се успокои и на другия ден с автограф излезе ", уточни майката.

Иван изпада в тежка абстиненция и даже стартира да халюцинира. Една седмица откакто е изписан от болница, той протяга ръка на живота си, като скача от 4 етаж на блока, в който живее.

"Последната мисъл ми беше, по какъв начин ще реагират родителите ми, тъй като ще си сложа завършек на живота, тъй като ще скоча и ще си отида от този свят ", сподели Иван.

За благополучие оцелява. В началото, Иван изцяло губи спомените си за случая. Следват серия от интервенции и голям брой съвещания с психиатър. Силният му дух, обаче и поддръжката на неговото семейство му оказват помощ, той радикално да промени посоката на своя живот.

"Искам да изучавам или актьорско майсторство, или режисьор. Както реши Господ. Преди случая бях написал един филм ", описа момчето.

Иван и майка му Цветанка, се обръщат и към всички, които карат след приложимост на опиати.

"Изобщо да не го употребяват това, нито опиати, нито алкохол, тъй като заплашват хем живота на другите хора, хем техния. Да са по-разумни, да спрат с тези неща, тъй като тези неща просто не водят до нищо хубаво ", поучават Иван и майка му.

И по този начин, Иван се изправя лице в лице със гибелта, с цел да разбере, че използването на опиати не е просто развлечение, а сериозен недостатък, който може да бъде гибелен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР