17-годишният Кирил Балдев е от социален дом. Родителите му се

...
17-годишният Кирил Балдев е от социален дом. Родителите му се
Коментари Харесай

17-годишен младеж от социален дом събира в социалните мрежи дарения за читалища и възрастни хора

17-годишният Кирил Балдев е от обществен дом. Родителите му се отказали от грижите за него, защото нямали пари. Преди три години той решил, че би трябвало да прави положително, с цел да срещне положителното. Започнал да събира книги посредством фейсбук и да ги подарява на читалища в страната, оповестява БНР.

Последното подаяние е за читалище в пазарджишкото село Бошуля. Заедно с книгите, момчето обезпечава и 40 пакета с съществени хранителни артикули за самотно живеещите пенсионери там.

„ Да видиш човек, че се радва на една торбичка храна, не мога да го опиша… Правя го поради предишното, което съм имал. Живял съм в неприятни условия, нямал съм топла храна, самун, сготвено. В бедност съм живял. С годините, когато поддържам хората и читалищата, това по някакъв метод ми се отвръща и виждам, че животът ми се трансформира “.

Инициативите на Кирил напълно се провеждат в обществените мрежи. Намира доста съидейници, които го поддържат, само че има и такива, които го укоряват че провежда акциите, с цел да избави себе си от нежеланото състояние в което е подложен. Кирил обаче подсигурява, че даренията отиват по предопределение: „ Качвам на страницата непрекъснато касов бон, фотоси от продуктите, името на подкрепящия, който е дарил обувки или облекла. Рядко се подаряват парични средства. Който желае да подари пари, споделям „ отиваме в магазина и купуваме това, от което има потребност домът за деца или за възрастните хора “.

Дори на тези, които разясняват, им споделям: „ Казвайте обстоятелства, това не е правилно “. Кирил е схванал, че обществото гледа с съмнение на децата като него. През 2019 година той ще напусне обществения дом поради пълноправие. След като приключи учебно заведение, ще би трябвало незабавно да стартира работа, тъй като счита и да учи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР