17 185 844 лв. за различни дейности и инициативи раздаде

...
17 185 844 лв. за различни дейности и инициативи раздаде
Коментари Харесай

17 млн. лв. раздаде Министерски съвет на днешното си заседание


17 185 844 лева за разнообразни действия и начинания раздаде Министерски съвет на днешното си съвещание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Правителството утвърди спомагателни разноски в общ размер 13 484 783 лева за осъществяване на действия по попречване, преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия. Средствата ще покрият осъществени непредвидени разноски от администрациите за превъзмогване на вредите от засилили се свлачища, огромни пожари, наводнения, стихии, градушки, снегонавявания, сривания, както и за обезвреждане на муниции, открити отвън полигоните на Българската войска.

112 050 лева отпуска държавното управление за погашение на стипендии на ученици на общински и на държавните спортни учебни заведения. Средствата се обезпечават по Програмата на ограниченията за протекция на деца с изявени способности и са планувани в централния бюджет за поощряване на гении с високи спортни достижения.

Други 25 360 лева бяха утвърдени като спомагателен разход по бюджета на Министерството на културата.

Правителството утвърди и спомагателни разноски в размер на 3 млн. лева по бюджета на Министерството на външните работи. Средствата са нужни за покриване на дефицита при погашение на командировъчните средства на чиновниците в задграничните представителства на България.

Целта е да се обезпечи естественото действие на дипломатическата работа в региона на ръководство на задграничните представителства и поддръжката за българските жители в чужбина.

Министерският съвет утвърди и план на Споразумение с Детския фонд на Организацията на обединените народи (УНИЦЕФ), с което се финансира самодейността „ Образованието не може да чака “. Дарението е в размер на 100 000 евро и е предопределено за обезпечаване на българския принос към Глобалния фонд за обучение в изключителни обстановки, чийто депозитар и админ е УНИЦЕФ.

Правителството утвърди и план на съглашение сред българското Министерство на външните работи и УНИЦЕФ – Армения, за даване на доброволна целева вноска в размер на 174 000 щатски $ за реализиране на план „ Реформата в региона на детските грижи в Армения: уроците на българския опит “. За Армения, където има към 3500 деца в институции, опитът на България и предаването на положителни практики са потребни при провеждането на плануваните промени.

Министерският съвет утвърди и отпущането на 70 000 лв. за закупуването на профилирано транспортно средство за всички уязвими групи в община Струмица, Република Македония.

Безвъзмездната финансова помощ е в границите на план за обществено включване на уязвими групи в община Струмица и основаването на условия за пълноценното присъединяване на хората с увреждания в икономическия, обществения и културния живот и практикуване на главните права, без дискриминация по симптом на увреждане. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР