1669 многофамилни жилищни сгради вече са обновени по Националната програма

...
1669 многофамилни жилищни сгради вече са обновени по Националната програма
Коментари Харесай

1669 сгради са обновени по Националната програма за енергийна ефективност

1669 многофамилни жилищни здания към този момент са актуализирани по Националната стратегия за енергийна успеваемост от нейния старт до края на март тази година. Общо 2022 здания в цялата страна имат подписани контракти за целево финансиране с Българската банка за развиване (ББР).

В момента се правят строително-монтажни действия по 138 здания. 91 са на стадий техническо проучване, за 7 е оповестена социална поръчка за техническо проучване и проучване за енергийна успеваемост, а още 100 са с оповестена социална поръчка за строително-монтажни действия. По 17 здания няма стартирани действия.

В общините Бургас, Благоевград и Пазарджик са актуализирани и с въведени ограничения за енергийна успеваемост всички жилищни блокове със подписани контракти за целево финансиране. В Бургас приключените здания са 205, в Благоевград - 143, а в Пазарджик 41.

Сред останалите общини, където има подписани контракти за целево финансиране с ББР по програмата, с най-вече въведени в употреба блокове са Хасково - 82, Стара Загора - 72, София - 55, Пловдив - 50 и Перник 40.

В община Хасково от 110-те здания с контракти за финансиране с ББР по 6 се работи, 10 са на стадий техническо проучване, а за 12 здания е оповестена социална поръчка за строително-монтажни работи.

В развой на обновителни действия са последните 3 здания с контракти в община Стара Загора, както и последната постройка в община Перник.

В София 166 здания имат контракти с ББР за целево финансиране, като от тях се работи по 42, 32 са с оповестена социална поръчка за строително-монтажни работи, а 30 са в техническо проучване.

Реновират се 13 здания в Пловдив от общо 73 с контракти за целево финансиране с ББР. 4 жилищни здания в общината са на стадий техническо проучване, а за пет има социална поръчка за строителни действия. По една постройка не са стартирани действия, включително и обследвания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР