16 представители на турския туристически бизнес и местни журналисти са

...
16 представители на турския туристически бизнес и местни журналисти са
Коментари Харесай

Стара Загора посрещна турски туроператори и журналисти

16 представители на турския туристически бизнес и локални публицисти са на посещаване в Стара Загора, с цел да се срещнат с опциите, които имат градът и районът за туризъм.

Потенциалът на дестинацията ще показват Маргарита Крумова – шеф на отдел „ Туризъм и юношески действия “ на Община Стара Загора, Вени Петрова – ръководител на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града (СХР), Олег Стоилов – ръководител на Търговско-промишлената палата под липите и Исмет Чавушоглу, който дава отговор за направление Турция на ТПП – Стара Загора.  

„ Подготвили сме за идващите три дни забавна и вълнуваща стратегия. Надявам се, че ще отнесете хубави мемоари от Стара Загора, а те ще са ви тласък да се върнете още веднъж “, приветства гостите Маргарита Крумова.

Приветствие към гостите насочи и Олег Стоилов, който акцентира, че общата задача е мост сред двете страни, подобряващ съдействието сред районите в разнообразни сфери. „ Като ръководител на Търговската палата желая да дам акцент върху бизнес опциите при туризма, културата и предприемачеството “, акцентира той. Вени Петрова също поздрави гостите като показа своите мемоари и усещания от първото си посещаване в Турция преди години. „ Сигурна съм, че ще отворите сърцата си за Стара Загора “, обърна се към гостите ръководителят на СХР в града.

„ Познавам района, одобрявам го. Сигурен съм, че при визитата ни ще можем детайлно да се срещнем с всички туристически благоприятни условия, които има тук. Организираме постоянно турове до София и Пловдив, имам вяра, че и Стара Загора има какво да предложи и покаже “, заключи Орхан Чеби, ръководител на Сдружението на туроператорите от област Тракия в южната ни съседка. „ Считам, че районът е извънредно подобаващ за есенен и пролетен туризъм. С връщането си в Турция ще очертаем бъдещи турове, които да осъществяваме тук. Прогнозираме първите да са още през октомври “, сподели още той.

Тридневното посещаване на туроператорите и публицистите от региона на северна Турция – градовете Одрин, Чорлу, Текирдаг, включва посещаване на културно-исторически обекти, Операта, Зоопарка, обичайното събитие, което се организира през почивните дни – Национален тракийски фолклорен събор „ Богородична стъпка “, както и на „ Мидалидаре естейт “ в чирпанското село Могилово. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР