16 от страните в Европейския съюз са поставени в така

...
16 от страните в Европейския съюз са поставени в така
Коментари Харесай

Къде въведоха вечерен час и червени зони

16 от страните в Европейския съюз са сложени в по този начин наречената „ алена зона ” поради високия брой на заболели с ковид.  Сред високорисковите страни са Франция, Испания, Полша и Англия. Пътуващите от тези страни ще бъдат подлагани на спомагателни рестрикции по отношение на идващите от страни, класирани в „ зелени зони ” като Норвегия, Финландия и Гърция.

Европейският център за надзор и предварителна защита на заболяванията оцвени Италия в оранжево, което също постанова редица условия за влизане и излизане от нейната територия. В класацията не попадат Германия, Австрия, Швеция и Дания, които не са поискали да дадат данни за своите страни.

От през днешния ден Австрия вкарва ограничения за идващите от 16 области на България. Сънародниците ни ще могат да влизат в страната единствено с PCR тест.

Драконовски ограничения вкара Франция. Тя възобнови изключителното състояние, откакто записва следващия тъмен връх и за първи път трансферира прага от 30 000 новозарезени за едно денонощие. Заради ковид Франция вкара вечерен час. 20 милиона французи няма да имат право да напущат домовете си след 21:00 часа. Мярката ще важи за интервал от най-малко 6 седмици.

12 000 служители на реда ще наблюдават за съблюдаване на й. Това разгневи доста французи и политически фигури. Тържествата и сватбите също са неразрешени.

„ Ако се придържаме към вечерния час в продължение на шест седмици, в случай че поемем групова отговорност за понижаване на контактите посред ни, считаме, че ще можем да стартираме и последователно отваряне ”, сподели президентът на Франция Еманюел Макрон.

Придвижването на открито след 21.00 часа ще бъде допустимо единствено с декларация, удостоверяваща уважителна причина - работа или потребност от медицински услуги. Глобата за извършители е 135 евро.

 

Франция стартира и всеобщо имунизиране на популацията против грип. Целта на акцията е да доближи до 75 %  от най-рисковите групи и в същото време да понижи натиска върху здравната система поради огромния брой на случаи с ковид.

Европа записва 100 000 новозаразени единствено за ден и изпревари най-силно засегнатия район в света - Съединените щати. „ Времето ни изтича. Всеки би трябвало да направи нужното, с цел да избегнем опустошителните здравни, обществени и стопански последствия от въвеждането на обща карантина ”, сподели еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис.

И Лондон стегна крепко ограниченията. Премина в зона с висок риск на разпространяване на вируса. Обединеното кралство забрани продажбата на алкохол в Народното събрание и наложи несъгласие върху частните събирания в столицата и още 7 района. Кметът на Лондон предизвести за тежка зима.

Германската провинция Бавария ще приема пациенти за интензивно лекуване от прилежаща Чехия. Случаите на ковид в страната порастват с бързи темпове, като единствено за октомври са се удвоили.

Чешкият лекарски съюз прикани медиците отпътували в чужбина, да се върнат вкъщи с цел да оказват помощ, а баварският министър-председател - Маркус Зьодер, акцентира значимостта на борбата с ковид и в други аспекти.

България остава една от най-либералните в Европа във връзка с противоепидемичните ограничения, макар растящия брой на болни. В същото време прилежаща Сърбия вкара наложително носене на маски на всички открити и закрити места отвън дома.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР