16 месеца след като войските на Кремъл нахлуха в страната

...
16 месеца след като войските на Кремъл нахлуха в страната
Коментари Харесай

`Зеленски: Слабостта на Путин е очевидна, господарите на Русия не контролират нищо

16 месеца откакто войските на Кремъл нахлуха в страната им доста украинци бяха радостни от вероятността за разединение в съветските редици. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че събитията, които провокираха вълна от диалози на високо равнище сред западни водачи, разкриват разтърсвания в сърцето на Русия.

Бунтът можеше да аргументи хаос измежду съветските сили в Украйна, тъкмо когато Киев стартира дълго чаканото си и най-силно контранастъпление от началото на войната

Малко преди ръководителят на паравоенната формация „ Вагнер “ Евгений Пригожин да разгласи отстъплението си, украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че походът е разкрил слабостта на Кремъл и е „ посочил на всички съветски бандити, наемници, олигарси “, че е елементарно да се завладяват съветски градове „ и евентуално арсенали “. Като мина на съветски език в постоянното си видеообръщение Зеленски съобщи, че „ индивидът в Кремъл “ е „ доста изплашен “. Според него слабостта на Русия е явна:

„ Днес светът видя, че господарите на Русия не управляват нищо. Въобще нищо. Пълен безпорядък. Пълна липса на каквато и да било предвидимост. И това се случва на съветска територия, която е цялостна с оръжия. В Кремъл са способни да осъществят какъвто и да било гнет и нелепост, само че не могат да обезпечат и един % от нужния надзор. Те са действителният проблем “.

Също по този начин Зеленски насочи още веднъж апели към Запада да достави Украйна с изтребители Ф-16 и тактически балистични ракети.

Бунтът на „ Вагнер “ унизи Владимир Путин. Това написа в Телеграм съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. По думите му Евгений Прогожин съвсем занули Путин, завзе контрола над централните органи на властта, доближи Москва и внезапно се съобщи. Съветникът счита, че това е станало поради характерен медиатор със съмнителна известност, без да посочва непосредствено президента на Беларус Александър Лукашенко.

Междувременно украинският външен министър Дмитро Кулеба акцентира, че Киев е концентриран върху контраофанзивата. Заместник-министърът на защитата Хана Маляр заяви, че украинските войски са почнали нахлуване по няколко посоки и са отбелязали прогрес. Руските сили към опустошения град Бахмут са били изтласкани обратно. На други сектори от фронта в Луганска и Донецка област бойците на Киев са отблъснали офанзивите на съветските елементи. Продължават яростните боеве в Южна Украйна. Украински медии оповестяват, че през вчерашния ден руснаците са изстреляли над 200 снаряда и мини в Сумска област. Има вреди и опустошения по здания в разнообразни обитаеми места в региона. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР