16-годишно момче е арестувано по подозрение в причиняване на престъпни

...
16-годишно момче е арестувано по подозрение в причиняване на престъпни
Коментари Харесай

Отсякоха дървото на Робин Худ от филма с Кевин Костнър, 16-годишен е заподозрян

16-годишно момче е задържано по съмнение в причиняване на незаконни вреди по отношение на изсичането на 300-годишен явор, прочут като " Дървото на Робин Худ ", намиращ се в британския район Нортъмбърланд.

Полицаи арестуваха младежа на фона на изблик на горест за унищожаването на забележителността, която е била присъща за мястото в Стената на Адриан в Нортъмбърланд от стотици години. Момчето е арестувано и оказва помощ на чиновниците в техните следствия, заяви полицията в Нортумбрия в четвъртък.

Дървото, за което се счита, че е на към 300 години, стана известно, когато се появи във кино лентата от 1991 година „ Робин Худ: Принцът на крадците “, с присъединяване на Кевин Костнър.

Полицията сподели, че счита, че сечта е тенденциозен акт на вандализъм. Помощникът Кевин Уоринг от полицията на Нортумбрия сподели в четвъртък: „ Това е световноизвестна забележителност и събитията през днешния ден провокираха забележителен потрес, горест и яд в локалната общественост и отвън нея.„ Незабавно стартира следствие след този вандализъм и този следобяд арестувахме един обвинен по отношение на нашите следствия.

Полицаи и пазачи на парка на мястото споделиха, че считат, че дървото е било нарязано ловко с изострен моторен трион от някой, който знае какво прави. Местните споделиха, че не са чули нищо през нощта заради мощните ветрове от бурята Агнес.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР