Днес в Кайро продължават започналите вчера преговори за постигане на

...
Днес в Кайро продължават започналите вчера преговори за постигане на
Коментари Харесай

В Кайро продължават преговорите между Израел и Хамас

Днес в Кайро не престават почналите през вчерашния ден договаряния за реализиране на мир в Ивицата Газа сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ".

Делегация на Хамас дойде в Кайро от Катар за завършване на договорката. В египетската столица е и шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ. На уеб страницата на палестинската формация беше оповестено изказване, в което се споделя, че тя влиза в договарянията с положителна настройка.

Преговорите се водят с посредничеството на Египет, Катар и Съединени американски щати.

Източници от Кайро оповестяват пред международните организации, че по множеството точки има единодушие. От Тел Авив оповестиха, че ще изпратят представители на МОСАД единствено при позитивно развиване. Основното различие е дали примирието да е краткотрайно или непрекъснато. Хамас упорства да бъде комплициран завършек на войната, само че Израел не желае мир, до момента в който групировката продължава да е дейна в Газа.

АФП цитира тази нощ представител на израелското държавно управление, който укори " Хамас ", че попречва подписването на съглашение.

Представител на палестинското придвижване е удостоверил предлагането да бъдат освободени държаните израелски пленници, а в подмяна да бъде комплициран завършек на войната, а израелската войска да се изтегли от Ивицата - условия, които Израел към този момент отхвърли.

Няма публични данни какво тъкмо е предлагането на Тел Авив, само че по информация на Би Би Си то съдържа ангажимент за 40-дневно помирение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР