16-годишният баскетболист от гимназията Линкълн Емони Бейтс бе обявен за

...
16-годишният баскетболист от гимназията Линкълн Емони Бейтс бе обявен за
Коментари Харесай

Поглед към бъдещето: 16-годишен спечели елитна награда, сравняван е с Кевин Дюрант

16-годишният баскетболист от гимназията Линкълн Емони Бейтс бе разгласен за най-хубав баскетболист на годината за младежи. Наградата е спонсорирана от водещата компания за спортни питиета " Геторейд ", а Бейтс я завоюва в конкуренцията на Кейд Кънингам и Еван Мобли, които са с цели 3 години по-големи от него. Преди него носители на премията са ЛеБрон Джеймс, Дуайт Хауърд, Кевин Лав, Андрю Уигинс, Карл-Антъни Таунс и Джейсън Тейтъм.

" Емони Бейтс е от най-новото потомство гении в гимназиалния баскетбол. Той е второкурсник и към този момент е висок 206 сантиметра, има атлетично тяло и има страхотна дължина, с помощта на дългите си ръце, които доближават 214 сантиметра обсег. Елитните му умения с топката имат огромно въздействие върху играта му ", споделя шефът по търсене на гении на ESPN Пол Бианкарди.

31.6 PPG
9.0 RPG
Gatorade POTY in Michigan
Gatorade NPOTY
First sophomore to win NPOTY

The sky is the limit for Emoni Bates and the best HS hooper in America just getting started.

(h/t @Ballislife) @PrepHoopsMI pic.twitter.com/MCDnFyN5WH
— Prep Hoops (@PrepHoops) April 14, 2020 " Умението му да стреля, в това число способността му да вкарва сложни стрелби, го прави неповторим. Откроява се и отскокът му, погледът върху играта и високата баскетболна просветеност. Когато пристигна време за избирането му в Драфта на НБА, ние ще го считаме за избор №1 ", прибавя Бианкарди.

Бейтс играе на позицията леко крило и осъществя приблизително по 31.6 точки, взима 9.0 битки и прави по 2.6 асистенции през сегашния сезон в гимназията Линкълн. Медиите зад океана започнаха да го съпоставят с Кевин Дюрант поради идентичния им жанр на игра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР