16-годишният Андрей от Украйна сам стига до България, бягайки от

...
16-годишният Андрей от Украйна сам стига до България, бягайки от
Коментари Харесай

Семейството, което поиска да приюти 16-годишния Андрей от Украйна, ще се срещне с него

16-годишният Андрей от Украйна самичък стига до България, бягайки от войната. Качва в рейс за България и по този начин попада в Ямбол.

Социалните служби се самосезираха и въпреки желанието на фамилията от Варна да го приюти, момчето беше изпратено в обществен дом.

„ Единодушно взехме решение да помогнем на момчето, като го приютим у дома и му дадем късмет за по добър живот, до момента в който завърши войната в Украйна, надлежно водени от наставнически инстинкт, че той е самичък, родителите му са там. С цел да се усещат спокойни и родителите му, и самото дете ”, разяснява пред БТВ Лили Чочева.

Семейството е изрично, че ще се грижи за Андрей като за собствен наследник.

„ Не мисля, че една майка при основаните условия би подходила по различен метод, тя би направила всичко да помогне на едно дете, което има потребност, както ние се радваме, когато нашите деца са в чужбина и имат поддръжка от локалните хора, които са ги приютили в техните домове ", добави Личи Чочева.

Планът им е да отидат до Ямбол и да се срещнат с Андрей онлайн.

„ Вчера говорихме по телефона, само че е друго, когато и той ни види нас, ние го харесахме, доста се надяваме и той да ни хареса, и надлежно да одобри нашата покана да пристигна при нас ”, сподели още Лили Чочева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР