16-годишна задуши бебето си в казанлъшко село 16-годишната родилка от

...
16-годишна задуши бебето си в казанлъшко село 16-годишната родилка от
Коментари Харесай

Съдят ученичката, скрила трупа на бебето си в хладилник

16-годишна задуши бебето си в казанлъшко село

16-годишната родилка от Казанлък, която е обвинена, че е удушила бебето си и скрила натрупа в хладилника, и 23-годишният й другар, ще бъдат съдени. Тя - за ликвидиране, а той - тъй като живее с малолетна.

„ Бащата е оказал цялостно подпомагане на следствието. Той е свидетел на действието. Неговите показания се поддържат и от приета виновност на майката ”, съобщи пред Нова тв районният прокурор Таня Иванова.

„ Бащата е имал желание да отглеждат взаимно детето и не е допускал, че ще се стигне до този край ”, описа още прокурор Иванова.

Началникът на отдел „ Закрила на детето ” Даниела Русева съобщи, че до момента не е постъпвал сигнал за малолетната Петя.

„ Първият сигнал за нея е подаден от родилното на 6 март. Тя е постъпила за лекуване и се открива, че е прясна родилка, а постъпва без новороденото ”, съобщи Даниела Русева. „ До момента като информация сме събрали, че Петя е добра ученичка, постоянно посещава учебно заведение, извършени са диалози с класния началник, не е имало индикации за подаване на сигнал в отдел „ Закрила на детето ” ”, съобщи Русева. 

„ Обвиняемана е привлечена за осъществено съзнателно закононарушение. Тъй като е малолетна, се планува наказване отнемане от независимост до 2 години. Същата е признала виновността си, избрана ѝ е мярка за неотклонение ”, съобщи прокурор Иванова.

Предстои да ѝ бъде неразрешено напускането на страната.

„ Бащата пък ще бъде съден за това, че живее с малолетна ”, изясни районният прокурор.

Предстои правенето на психиатрична експертиза на младата майка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР