16-годишен е обвинен, че е удавил дете в р. Дунав

...
16-годишен е обвинен, че е удавил дете в р. Дунав
Коментари Харесай

16-годишен удави братовчед си в Дунав край Свищов

16-годишен е упрекнат, че е удавил дете в р. Дунав край Свищов. Тялото на момчето е намерено във водата, удавянето е му е съзнателно, заяви прокуратурата. 

Непълнолетният юноша е с опция да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, съзнателно е умъртвил А. Ф., настояват от обвиняването. 

С разпореждане на Окръжна прокуратура – Велико Търново лицето е арестувано за 72 часа.

Съдът е почел направеното от прокуратурата искане и с определение от 29.08.2018 година е взел мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на лицето. Приети са доводите на прокуратурата, че от материалите по делото може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието, което се санкционира с отнемане от независимост до пет години /след редукцията по член 63 от НК/ и от друга, че е налице действителна заплаха лицето да се укрие, да укрие доказателства и да попречи на следствието или да извърши закононарушение.

Действията по следствието не престават под управлението на ОПВТ. 

Според неофициална информация удавеното момче е братовчед на килъра си. На мястото на нещастието имало още един юноша, тримата били на възраст сред 15 и 17 години. А.Ф. не умеел да плува, а причинителят на закононарушението натискал главата му под водата, с цел да го научи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР