16:19Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и евродепутатът Искра Михайлова са

...
16:19Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и евродепутатът Искра Михайлова са
Коментари Харесай

Преди изборите: Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова са кандидатите на ДПС

16:19Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и евродепутатът Искра Михайлова са претендентите на Движение за права и свободи за президент и вицепрезидент, заяви пред постройката на Централната изборна комисия Юнал Лютфи по предписание на Централното оперативно бюро.

 Това е един исторически ден за Движение за права и свободи, и освен за Движение за права и свободи, а и за цяла България
© Велко Ангелов

Това е един исторически ден за Движение за права и свободи, и освен за Движение за права и свободи, а и за цяла България ", разгласи членът на партийното управление Юнал Лютфи след регистрацията.

Според Лютфи придвижването е надраснало ролята си на балансьор и е готово за присъединяване във властта. Движение за права и свободи издигна извънреден президент - предвидим, пореден, в който може да се влага доверие, заключи той.

По думите му решението е в отговор на желанието на гласоподавателите.

Лютфи означи, че Искра Михайлова не е член на Движение за права и свободи, само че е евродепутат, повдигнат от придвижването и заместник-председател на групата " Обнови Европа " в Европейския парламент. Оцени я като извънредно влиятелен началник в евроинституцията.15:59ДПС записва кандидатурите си за президент и вицепрезидент  Йордан Цонев (на челен план), Юнал Лютфи (в средата) и Емел Етем (на втори план) посетиха цик след съвещание на управителния орган на Движение за права и свободи.
© Велко Ангелов

Йордан Цонев (на челен план), Юнал Лютфи (в средата) и Емел Етем (на втори план) посетиха цик след съвещание на управителния орган на Движение за права и свободи.

Движение за права и свободи реши да излъчи лични претенденти за президент и вицепрезидент на идните избори на 14 ноември. Днес управлението на партията утвърди кандидатурите без да им дава публичност. С партийни претенденти придвижването ще получи един номер в бюлетината и за двата вота.

Проследете онлайн регистрацията.



13:01Журналистът Горан Благоев е кандидат-президентът на Цветанов и Москов  Горан Благоев
© Юлия Лазарова

Горан Благоев

" Националното обединяване на десницата ", формирано от партиите на някогашните министри Цветан Цветанов и Петър Москов предлага за президент журналиста Горан Благоев, а за вицепрезидент доктор Ивелина Георгиева, заяви БНР.

Коалиция " Национално обединяване на десницата ", формирана от партиите КОД и " Републиканци за България ", подаде документи за регистрация в Централната изборна комисия за присъединяване в президентските и парламентарните избори на 29 септември.

Целите на новото обединяване са възобновяване на парламентаризма, образуване на дясно ръководство и приемане на лустрационни закони, обявиха тогава водачите на двете обединения Петър Москов и Цветан Цветанов, напомня радиото.

Благоев е някогашен създател и водещ на предаването " Вяра и общество " на Българска национална телевизия, напуснал след спор с управлението и включил се към партията на Цветанов. Георгиева е доктор, зам.-директор на УМБАЛ
" Света Анна " София и дава отговор за организацията на дейностите по профилактика и лекуване на COVID-19.12:44Делян Пеевски води листата на Движение за права и свободи във Велико Търново  Делян Пеевски
© Велко Ангелов

Делян Пеевски

Делян Пеевски е регистриран като лидер на листата на Движение за права и свободи във Велико Търново, оповестиха Българска национална телевизия и Българска телеграфна агенция. Втори в листата на придвижването е Йордан Цонев.

За това, че включеният в забранителния лист на Съединени американски щати по закона " Магнитски " предприемач, за който интернационалното журналистическо следствие Досиетата " Пандора " сподели, че взе участие в три недекларирани офшорки, е взел решение да се върне в политиката, заяви през вчерашния ден " 24 часа ". Днес изданието цитира регионалния ръководител на Движение за права и свободи във Велико Търново Гюнай Далоолу, който търси символно значение в в това, че Пеевски се връща в политиката от " историческата и духовна столица на България " и отбелязва, че е направил доста дарения на лечебни заведения в региона.

Досега Пеевски се е кандидатирал от Пазарджик и Стара Загора, само че на предходните избори тази година отхвърли да взе участие, макар че беше номиниран, давайки знак, че се отдръпва от политиката.

По-късно през днешния ден се чака управлението на Движението за права и свободи да разгласи лична кандидат-президентска двойка.12:00 " Ние идваме " реши да поддържа Румен Радев  Арман Бабикян и Николай Хаджигенов.
© Юлия Лазарова

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов.

Гражданското придвижване към уредниците на миналогодишните митинги Арман Бабикян и Николай Хаджигенов " Ние идваме " реши да поддържа настоящия държавен глава Румен Радев за втори мандат на изборите на 14 ноември.

" След извършеното допитване до симпатизанти и членове на " Ние идваме ", отчитаме следния резултат: 81% декларират поддръжка за Румен Радев, 19% за Лозан Панов и нито един глас за някой от другите претенденти ", се споделя в известие на политическата организация.

" Поведението на президента в опълчването против диктатурата на Борисов, Пеевски, Гешев, е главният аргумент за преценката ни в борбата за поддръжка на смяната. Намираме кандидатурата на господин Лозан Панов за почтена в борбата за правосъдната промяна и я считаме нужна да се употребява за реализацията на смяната ", заявява " Ние идваме ".
.
Адв. Николай Хаджигенов, който до момента в персонално качество се изказваше в интерес на кандидатурата на съдията Лозан Панов, е представен да споделя: " За да желаеме народна власт, трябваше да стартираме от себе си. Затова се допитахме до членовете на сдружението и заявяваме резултата. " Ние идваме " не е вождистка организация ".

След това решение се възвръща единомислието сред " Ние идваме " и гражданската платформа " Изправи се.БГ! " на Мая Манолова, която към този момент съобщи поддръжката си за Радев.11:51ГЕРБ и Българска социалистическа партия утвърдиха кандидат-депутатските листи  Преди изборите: Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова са претендентите на Движение за права и свободи
© Лили Тоушек

Ръководствата на ТЕРБ и Българска социалистическа партия утвърдиха кандидат-депутатските листи за предварителните парламентарни избори на 14 ноември, оповестиха пресцентровете на двете обединения.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши, че водачът Бойко Борисов ще води две листи - тази в София град и в Пловдив, Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група в 46-ото Народно заседание ще води листите в Разград и Русе, някогашният здравен министър Костадин Ангелов ще е водач във Варна и Велико Търново, а Красимир Вълчев - в Стара Загора и Шумен. Заместник-председателят на партията Томислав Дончев ще води листата в Габрово, а Даниел Митов в 24-ти МИР София град.

От Българска социалистическа партия не оповестяват към този момент имената, а подчертават върху професионалния профил на претендентите. В листите й са 25% са икономистите и финансистите, 28% са с профил обществена политика, опазване на здравето, обучение, просвета, юристите са 15%, инженери - 9%, естествени науки - 8%, защита и сигурност - 5%, земеделие - 5%,
спорт - 5%.

По-късно денем се чака Движение за права и свободи да дефинира претендента си за президент и водачите на листи.

Повече за хората в листите на ГЕРБ четете
Кои са претендентите на Българска социалистическа партия вижте
11:23Герджиков за " Мата Хари ": Нямам какво да кажа до момента в който не видя някой наказан  Анастас Герджиков
© Юлия Лазарова

Анастас Герджиков

Кандидатът за президент и ректор на Софийския университет проф. Анастас Гержиков, подсилен от ГЕРБ, няма какво да каже по абсурда с кюлчетата злато и " Мата Хари " - анонимните фотоси и видеа от спалнята на тогавашния министър председател Бойко Борисов бяха публикувани в интернет, а министър председателят в изявление приписа авторството им на " Мата Хари " - дама, чието име премълча, която го посетила в негово неявяване и аранжирала ситуацията.

" Всички сходни обвинявания се потвърждават в съда, до момента в който не видя някой наказан или най-малко с обвиняване, няма какво да кажа. Ако е правилно, е неприятно, в случай че не е правилно - е неприятно, че някой го прави ", отговори Герджиков в изявление за БНР на въпрос какво мисли за абсурда.

Запитан за мнението му да разкритията на служебния кабинет за целеустремено финансиране от Българската банка за развиване на едвам няколко огромни компании, отговори, че е имало две разнообразни тези - новото управление на банката говорело за централизация, а компаниите - че имат обезпечения, обслужват заемите и имат доста работни места. " Темата остана ненапълно противоречива, само че би трябвало да поддържаме дребния и междинния бизнес, а не най-големите компании ", е мнението на претендента за президент.

За заобикалянето на Закона за публичните поръчки в строителството посредством така наречен инхаус поръчки при ръководството на ГЕРБ Герджиков разяснява, че " всеки метод за заобикаляне на закона не е добър само че и самият Закон за публичните поръчки не е добър ".

" Аз съм " за " политик да подава оставка и при минимум подозрение за неговата честност, само че най-важното е да има правила, които да не позволяват корупционни практики " сподели Герджиков и добави, че корупцията е международен проблем и би трябвало да се води борба с нея.

Той повтори, че не е сключил договорка с ГЕРБ, не е поел към партията никакви задължения и е подготвен да одобри поддръжка от всеки български жител. Обеща, в случай че бъде определен, да е еднообразно обективен към всички, да търси салдото, тъй че ползите на всички политически групи да бъдат задоволени.10:52Някой удряше през ръцете последните двама президенти, съобщи Панов  Лозан Панов
© Юлия Лазарова

Лозан Панов

" Някой удари през ръцете и Плевнелиев, и Радев " - с тези думи претендентът за президент и ръководител на Върховния касационен съд Лозан Панов разяснява пред БНР своите опити в предишното да притегли вниманието на президентската институция към проблеми в правосъдната власт.

Панов описа, че като ръководител на Върховен касационен съд се е обърнал към двамата работили президенти при два случая, в които е считал, че има проблем в правосъдната власт. Потърсил Плевнелиев, когато открил интервенция на изпълнителната власт в правосъдната при Обърнал се към Радев поради неналичието на реакция в правосъдния съвет по " ЦУМгейт ".

" Президентската институция би трябвало да е равноотдалечена от трите управляващи и когато в едната власт се случва нетърпимо, президентската институция би трябвало да реагира. Така ще върша аз без значение кой ще изиска нещо. Това е ролята на президента. В тези случаи Плевнелиев и Радев потеглиха в някаква посока, само че някой ги удари през ръцете и им сподели: " Там не би трябвало да се пипа. По тематиката основен прокурор промяна не би трябвало да се прави ", сподели Панов..10:26Кирил Петков желае лични промени в антикорупционната комисия  Кирил Петков
© Велко Ангелов

Кирил Петков

" Продължаваме промяната " желае Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) да стане мощна институция с ново водачество. Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия водачът на групировката Кирил Петков. Сега комисията се оглавява от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров.

По думите му в нея би трябвало да работят самостоятелни хора с цялостна независимост, които ще работят по-активно с одитните отдели в министерствата и " няма да имат нищо общо със сегашните й псевдодейности ".

" Продължаваме промяната " е подготвена с листите, които ще разгласи в понеделник или във вторник. Те включват 240 индивида, които, както ги разказа Петков, " имат какво да губят ", тъй като животът им отвън политиката е сполучлив.

В отговор на въпрос за притежаваното от неговия съпартиец Асен Василев офшорно сдружение Петков означи, че разликата с други политици, разкрити в интернационалното журналистическо следствие Досиетата " Пандора ", сдружението на Василев е било оповестено в България, той е платил всички налози и е излязъл от него преди да влезе в политиката.10:19 " ИТН " се вижда като незаобиколим фактор в ръководството  Филип Станев
© Велко Ангелов

Филип Станев

" ИТН " ще бъде незаобиколим фактор в идващото Народно заседание. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният народен представител от партията на Слави Трифонов Филип Станев. По думите му след изборите разликите сред обособените обединения ще са от порядъка на няколко процентни пункта и не е толкоз значимо дали ще си втори, трети или четвърти.

" Политиката се оказа място не за наивници, каквито на моменти бяхме ние, мислейки си, че до дъно следвайки обективността, концепциите, идеите, че ще се случат нещата, ами не е тъкмо по този начин ", сподели Станев.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР