157 души се обединиха в колективен иск срещу НАП след

...
157 души се обединиха в колективен иск срещу НАП след
Коментари Харесай

Над 150 души се обединяват в колективен иск срещу НАП

157 души се сплотиха в групов иск против Национална агенция за приходите след теча на данни от приходната организация. Те желаят по 1000 лв. обезщетение. Делата ще се водят от адвокатската фирма, в която членуват юристите Ивайло Юруков и Георги Гочев, осведоми NOVA.
„ От цялата адвокатска фирма – четирима юристи, които работим дружно, единствено юрист Светла Юрукова не е пострадала от теча. Така че тя ще води делото. Ние сме завели иск на 157 души против Национална агенция за приходите.

" Точната догадка е „ субективно сливане на искове ”. В него може да се включват в допълнение участници. Всеки потърпевш може да реши дали да заведе самостоятелен иск или да се групира с други потърпевши на този принцип ”, изясни юрист Ивайло Юруков.

„ 1000 лв. е цената на желае, въз основата на неимуществените вреди, които твърдим да са претърпени от лицата ”, добави сътрудника му Георги Гочев.

Юруков изясни, че е допустимо другите участници в желае да получат разнообразни размери на компенсацията . Процесуалният инструмент за определянето на подобен са свидетелските показания.

Другата специфичност е, че персоналните данни на обособените жители, които са изтекли, са с друг размер , изясни юрист Гочев. Колегата му Ивайло Юруков е на мнение, че е изцяло допустима и кражбата на идентичност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР