154 нови предложения за иновации в 153 училища за учебната

...
154 нови предложения за иновации в 153 училища за учебната
Коментари Харесай

В МОН постъпиха 154 нови предложения за иновации

154 нови оферти за нововъведения в 153 учебни заведения за образователната 2018/2019 година са постъпили в Министерство на. Те са от 68 общини и 70 обитаеми места. Най-голям е броят на подадените учебни планове от област Пловдив /24/, Бургас /19/ и София-град /16/. До 15 април 2018 година Комисията за новаторските учебни заведения ще оцени всички постъпили учебни планове.

Най-висок е процентът на предлаганите нововъведения, свързани с нови способи на преподаване, както и тези, касаещи организацията и/или наличието на образованието в учебно заведение. Голяма част от утвърдените предходната година новаторски учебни заведения имат опция за разширение на обсега на новаторския развой и новаторската активност през идната образователна година и могат да включват разнообразни възпитаници или випуски, както и нова, друга иновация от към този момент утвърдените стратегии.

Най-често срещаните новаторски планове от началните учебни заведения имат образователен темперамент. Свързани са с екологични учебни начинания, с действия, разрастващи изобретателните умения посредством изкуства и се стремят към повишение интереса за четене измежду дребните възпитаници.Сугестопедичните способи на преподаване и учене също са желани измежду главните и междинни учебни заведения.

Профилираните гимназия се стремят към повишение уменията на преподавателите по непознати езици, както и към методите на преподаване и организацията на образователните часове. Бинарните уроци и интердисциплинарното проектно-базирано образование са постоянно срещани в плановете от профилираните гимназия.

Сред професионалните гимназии фокусът е ориентиран към ранното кариерно насочване и извличане на използван професионален опит. Споделянето на опит и познания измежду учениците от разнообразни класове също е постоянно срещано.

Иновациите, които включват повишение на компютърната просветеност, възстановяване на материалната база /осигуряване на компютърни зали, дидактическо оборудване/, интензивно и интензивно IT образование на учениците от главните учебни заведения и гимназиите, се срещат измежду огромна част от подадените планове от всички типове учебни заведения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР