1500 метра за 3:52.56 минути постигна Християн Стоянов на Световното

...
1500 метра за 3:52.56 минути постигна Християн Стоянов на Световното
Коментари Харесай

Двукратният световен шампион Християн Стоянов получи награда от кмета Пенчо Милков

1500 метра за 3:52.56 минути реализира Християн Стоянов на Световното състезание за параатлети в Париж през юли. Днес двукратният свeтовен първенец беседва с кмета на Русе Пенчо Милков и бе отличен с премия.

„ Ти си горделивост за Русе, Габрово и цяла България. Смятам, че с историята си можеш да въздействаш на младежите да бъдат по-активни, да не престават да се развиват в обичаната си сфера и да имат вяра в себе си “, сподели кметът.

Заедно с треньора Евгени Игнатов тримата разискаха идната подготовка на спортиста за идващите международни надпревари и желанието му да стимулира младите със своя образец, положителни послания и здравословен метод на живот.

За състезателя на СЛАК „ Дунав “ това е втори международен връх и му обезпечава квота за параолимпийските игри през 2024 година, които също ще се проведат във френската столица. Бягането на Стоянов бе извънредно мощно, тъй като той остави на 1,3 секунди зад себе си втория - Майкъл Роджър от Австралия, до момента в който бронзовият медалист Бехир Агуби от Тунис остана на над пет секунди след родния първенец.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР