150 деца в Карлово огласиха полите на Балкана с най-обичаните

...
150 деца в Карлово огласиха полите на Балкана с най-обичаните
Коментари Харесай

Откриват детски площадки и спортни съоръжения в Карловско

150 деца в Карлово огласиха полите на Балкана с най-обичаните песни и пуснаха в небето гълъби. Тържеството бе по случай откриването на актуализирана инфраструктура в детски градини и учебни заведения на община Карлово. Само в детска градина „ Първи юни ”, където бе празникът, бяха актуализирани шест детски площадки с методите към тях. А новото оформление на зелените градинки, осъществено по същия план, трансформира детско заведение в място като от приказките. Новата облага в детска градина „ Първи юни ” бе открита на 5 октомври, а тържеството бе отдадено на обновяването на детските площадки и в нея, и в останалите заведения в общината. То се състоя в Деня на учителя и с изключение на децата, учителките и възпитателките на „ Първи юни ” на тържеството пристигнаха шефове на детски градини и учебни заведения в Карлово, учители, десетки родители на малчуганите, жители, удовлетворени от новата облага, както и цялото управление на Община Карлово, отпред с кмета доктор Емил Кабаиванов. На откриването на обекта бяха още заместител регионалният шеф Евелина Апостолова, командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден военачалник Пламен Йорданов, представители на проектантите и изпълнителите на обектите по този план.

В детска градина „ Първи юни ” се отглеждат и възпитават деца на възраст от 3 до 7 години, разпределени в шест групи. Всяка група към този момент има своя детска площадка, по този начин децата ще могат да играят на открито допустимо по-дълго време, съобщи Ваня Христова, директорка на детска градина „ Първи юни ”. И всички ние - учителките, възпитателките, децата и техните родители сме доста удовлетворени от това. Нашата грижа е да отглеждаме здрави деца, да ги възпитаваме и учим в добра среда, с цел да порастват те щастливи и умни, акцентира Ваня Христова.

Проектът, който бе осъществен, е № BG16RFOP001-1.038-0002 - C01 „ Мерки за повишение качеството на средата на образование в общински учебни заведения и детски градини в гр. Карлово и филиали “, финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 година “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Реализирането на плана способства за възстановяване, възобновяване и модернизиране на просветителната инфраструктура в община Карлово в сходство с бъдещите потребности на ползвателите на предлаганата просветителна услуга. Начало на плана бе обещано на 18.11.2016 година

Преди формалната гала по разкриване на новите придобивки кметът на Община Карлово доктор Емил Кабаиванов даде заключителна по плана конференция.

" Основният приоритет на ръководството на нашия екип е образованието - акцентира Кабаиванов. - Нашето внимание е ориентирано към децата и учениците, тъй като желаеме те да израстват, да се образоват и възпитават в добра среда. Реализирането на този план и новите детски и спортни площадки са още едно ходило, което изкачваме по тази наша съществена цел. Целта на плана е възстановяване, възобновяване и модернизиране на просветителната инфраструктура в община Карлово в сходство с бъдещите потребности на ползвателите на предлаганата просветителна услуга, посредством възстановяване, възобновяване и модернизиране на просветителната инфраструктура и модерно обезпечаване на еднакъв достъп до обучение и интеграция на популацията на община Карлово. "

Общата стойност на целия план за възобновяване на просветителната инфраструктура е 7 174 946.52 лв., заключи кметът на Карлово. В тази сума са включени строително-монтажните работи и разноските по подписаните контракти за правене на работните планове, за строителен контрол, авторски контрол и информация и гласност.

По единия стадий на плана в шест детски градини бяха построени 28 детски площадки, заяви заместник-кметът Данка Люртова. Терените към площадките бяха благоустроени с нова инфраструктура и паркова среда, в която бяха засадени широколистни и иглолистни дървета и шубраци. Детските площадки включват комбинирани детски уреди, занимателни панели, въртележки, клатушки, люлки, къщички за игра. Съоръженията са сертифицирани по условията на Европейския съюз и дават отговор на европейски условия за сигурност.

Освен тези 28 обекта по този стадий на плана са построени игрище за тенис в ОУ „ Св. св. Кирил и Методий ”, мултифункционални стадиони в ОУ „ Райно Попович ” и в прилежащия терен за начален курс на СУ „ Васил Левски ”. Извършени бяха главен ремонт и реорганизация на плувния басейн в СУ „ Христо Проданов ”. Там към този момент има нова отоплителна система. Към басейна бяха построени стая за треньора, нови съвременно обзаведени бани с душ кабини, санитарни възли. Целият обект впечатлява както с модерната си визия, по този начин и със своята функционалност.

Общата стойност единствено на тези обекти е 2 174 000. В тази сума са включени разноски за планиране, строителен и авторски контрол и гласност, изясни Данка Люртова.

За останалата част от цялата стойност на плана бяха построени два значими обекта. Единият е нов корпус към съществуваща детска градина в Розино. В него ще се отглеждат и възпитават 40 деца от селото.

Другият обект е в СУ „ Васил Левски ” в Карлово. Там е издигнат физкултурен салон с многофункционална зала. Върху покрива му е ситуирано игрище за тенис. А в съседен терен са новите спортни стадиони на най-голямото учебно заведение в общината.

Предстои довеждане докрай на дейностите по създаване на обекта в СУ „ Васил Левски ”, неговото разкриване и разкриване на новия корпус на детската градина в Розино.

Проектът за възстановяване на просветителната инфраструктура в община Карлово ще бъде финализиран на 18 ноември 2018 година

Кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов прикани жителите да пазят новите придобивки и подсети, че потреблението на детските площадки от външни лица е неприемливо.

За потреблението на спортните уреди и стадиони в учебните заведения в извънучебно време от възпитаници и от лицензираните спортни клубове следва да бъде направен правилник. В неговото правене ще вземат участие учебните управления, представители на общинското управление и представителите на спортните клубове.

Очаквам от всички деца, възпитаници и жители да пазят новите придобивки, съобщи Кабаиванов. Във всички детски заведения и учебни заведения има видеонаблюдение, което записва всяко посягане, а инспекторите от общината също бдят да няма нарушавания, подсети Кабаиванов.

Изпълнител на строително-монтажните работи по обособена позиция е „ Роуз валей груп инженеринг ” ЕООД.

Изпълнител, упражняващ строителен контрол, е РТ Консултинг ” ЕООД.

Автори на капиталовите планове и упражняващ авторски контрол е „ Стройинвестконсулт София ” ЕООД.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР