15 вече са жертвите на взривената цистерна в Южна Африка,

...
15 вече са жертвите на взривената цистерна в Южна Африка,
Коментари Харесай

15 станаха жертвите на взривената цистерна в Южна Африка

15 към този момент са жертвите на взривената цистерна в Южна Африка, съобщи БНР.

" Вчера (събота) броят на починалите беше 10 души, а от тази заран към този момент са 15 ", сподели министърът на опазването на здравето Джо Фаала пред кореспонденти в болница " Тамбо Мемориал ".

Цистерната, пренасяща полутечен газ (LPG), е попаднала под мост наоколо до болничното заведение и къщите в събота сутринта в Боксбург, източно от Йоханесбург.

Министърът съобщи, че трима чиновници на болничното заведение - две медицински сестри и един водач, са умряли по-късно от тежки изгаряния.

Тридесет и седем души са били ранени, в това число 24 пациенти и 13 членове на личния състав, които са били в отделението за злополуки и незабавни случаи на болничното заведение по време на гърмежа.

Те " са получили тежки изгаряния и са били пренасочени към прилежащи лечебни заведения ", съобщи Фаала.

Той добавя, че други са били ударени от счупено стъкло, а някои са потърпевши, до момента в който са се намирали на паркинга или пред болничното заведение.

Видеоклипове в обществените медии демонстрираха голямо огнено кълбо под моста, под който цистерната наподобява е била прекомерно висока, с цел да мине.

Тя е превозвала 60 000 литра полутечен газ, който се употребява най-много за готвене и газови печки, и е идвала от югоизточната част на страната.

Министърът на опазването на здравето съобщи, че гърмежът е нанесъл съществени вреди на отделението за злополуки и незабавна помощ и на рентгеновото поделение на болничното заведение, като добави, че покривът също е бил развален.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР