15 туроператорски фирми от страната се събраха на кръгла маса

...
15 туроператорски фирми от страната се събраха на кръгла маса
Коментари Харесай

Туроператорски фирми се събраха на кръгла маса в Смолян

15 туроператорски компании от страната се събраха на кръгла маса в Смолян през уикенда. Фирмите са профилирани в предлагането на туристически пътувания и артикули в планините на България. Форумът бе проведен от Регионалната туристическа асоциация " Родопи ", по план за интелигентни маркетингови тактики за туризъм в трансграничната зона България - Гърция по програмата „ Интеррег V-A Гърция – България 2014 -2020 “.

Проектът се осъществя от 7 сътрудници, от които 4-ма са български. Водещ сътрудник е Областната администрация на район Източна Македония и Тракия в Гърция, а от българска страна са регионалните управите на Смолян, Кърджали и Хасково. Осигурените от Европейския фонд за районно развиване - 85 % и националните фондове на Гърция и България -15 % средства за осъществяване на плана са в размер на 900 хиляди евро.

" Целта е реклама и опознаване на всичките интензивности и туристически атракции, които са в Родопите от двете страни на границата. Браншът се нуждае от мощен подтик в развиването, като се има поради спада в пандемията и в този момент търсим нови лостове да го активизираме, плюс безвреден туризъм, каквито са естествените явления от българска и гръцка страна ", сподели шефът на РТА " Родопи " Пантелей Мемцов.

Той означи като примерни дестинации естествения феномен " Чудните мостове " в община Чепеларе, пещерите Ягодинска и Дяволското гърло в общините Девин и Борино, Момчилова цитадела и крепостта Калето в община Смолян и доста други в Смолянска област.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР