15% ще е увеличението на заплатите на полицаите тази година.

...
15% ще е увеличението на заплатите на полицаите тази година.
Коментари Харесай

Борисов: 15% за полицаите сега, а догодина още - при добра икономика

15% ще е нарастването на заплатите на служителите на реда тази година. Парите са обезпечени не след орязване на детски надбавки за всички фамилии, а след преструктуриране на разноските и прехвърлянията в националния бюджет. И едно заричане - в случай че стопанската система върви добре следващата година, чиновниците от Министерство на вътрешните работи ще бъдат обезщетени в допълнение.
Това излиза наяве от видеозапис на работната среща при Бойко Борисов, оповестено във Фейсбук профила на премиера.
 Полицаите се ядосаха на ГЕРБ, излизат на митинги: Не желаят да ги опълчват на децата на България Полицаите се ядосаха на ГЕРБ, излизат на митинги: Не желаят да ги опълчват на децата на България
Полицаите приготвят нови протестни акции, излиза наяве от решение на Управителния съвет на Синдикална федерация на чиновниците в Министер...

Припомняме,че служителите на реда стачкуват пред Народното събрание точно тъй като дефинират като опълчването им на " децата на България ".  И с изключение на, че желаят контрактуваните 30% нарастване, желаят и е от ГЕРБ, внесли поправките в сред двете четения в пленарна зала.

От видеото излиза наяве, че никога едни обществени групи не би трябвало да се опълчват на други. Борисов разяснява, че ГЕРБ се отхвърля от универсални детски добавки поради отрицание на мярката от обществото.
 Дилема: Детски надбавки за всички или повече пари за служители на реда и медици следващата година? Дилема: Детски надбавки за всички или повече пари за служители на реда и медици следващата година?
Да се резервира подоходният аршин за приемане на детски надбавки следващата година. Това оферират депутати от ГЕРБ с промени в бюджета. Мотив...
" Високо ценим работата на българските чиновници в Министерство на вътрешните работи, по тази причина - 15% нарастване на заплатите. Да, не са 30%, както в някои от другите организации, само че първо - там бяха доста ниски заплатите, не бяха увеличавани от години. Затова го направихме лятото за тях. Върви ли добре стопанската система следващата година, ще компенсираме добре и сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, в това могат да бъдат сигурни. Сега тези няколко месеца просто би трябвало да преодолеем тази рецесия, тъй като всеки ден коства пари, големи пари...Детските, за които говорихме на всички места ни подлагаха на критика, че децата на заможните родители ще получават и те тези 40 лв. надбавки. Затова се върнахме на остарелия вид, мисля, че е обективен и прецизен и той няма нищо общо с служителите на реда, нищо общо със чиновниците на Министерство на вътрешните работи, тъй че не ги преплитайте двете неща, тъй като първо - не е почтено, второ - не е красиво ", разяснява Борисов.
Финансовият министър Кирил Ананиев също отхвърли да има опълчване, като изяснява: " Това, което излезе в средствата за всеобща информация, че има някакво опълчване сред приемането на 15-процентно нарастване на заплатите на работещите в системата на Министерство на вътрешните работи и родителите на деца, които получават детски добавки, не е правилно. Необходимият запас за увеличение на работните заплати в системата на Министерство на вътрешните работи бяха обезпечени от преструктуриране на разноските и прехвърлянията по централния бюджет ".
Цялото видео можете да видите тук, диалогът за парите на служителите на реда е след 5:16 минута:
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР