15 съвместни проверки за контрол върху горенето на отпадъчни материали,

...
15 съвместни проверки за контрол върху горенето на отпадъчни материали,
Коментари Харесай

15 проверки за горене на отпадъци направиха РИОСВ – София, СО и СДВР

15 взаимни инспекции за надзор върху горенето на отпадъчни материали, които замърсяват въздуха в София направиха Регионалната ревизия по околната среда и водите – София (РИОСВ - София), Столичната община и Столичната дирекция на вътрешните работи в границите на акция, която стартира на 21 декември, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Вчера и през днешния ден бяха тествани 7 обекта, като в един от автосервизите е открита липса на одобрени работни листа за генерираните от активността му боклуци. Предвидената за това нарушаване глоба е в размер от 15 000 до 50 000 лева Общо от началото на акцията екипите ревизираха 9 автосервиза и 6 пункта за вторични първични материали в регион Възраждане, Оборище, Красна поляна, Овча купел и Илинден. За установени нарушавания са косттатирани 9 нарушавания и са формирани 8 акта, като единият от тях е за две нарушавания. При 7 от тестваните обекти не са установени нарушавания.

При две от шест инспектирани площадки за събиране на вторични първични материали е установено нелегално запазване на боклуци от черни и цветни метали и излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение. Предвидената глоба за това нарушаване е в размер от 15 000 до 50 000 лева Друго фрапантно нарушаване е открито в автосервиз, където нерегламентирано са се изгаряли рискови боклуци (отработено масло). На сдружението е формиран акт, като законодателството планува глоба в размер от 10 000 до 50 000 лева При други инспекции е открито, че в обекта няма работни листа за подредба на отпадъците, за което се планува глоба в размер от 5000 до 15 000 лева или за открито изгаряне на неопасни боклуци (пластмаси и кабели) от 1400 до 4000 лева и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР