15 пъти месечно специализирани автомобили на сметопочистващите фирми извършват транспортиране

...
15 пъти месечно специализирани автомобили на сметопочистващите фирми извършват транспортиране
Коментари Харесай

15 пъти месечно се извозват едрогабаритните отпадъци във Варна

15 пъти месечно профилирани коли на сметопочистващите компании правят превозване на едрогабаритни боклуци /ЕГО/ до 1,5 м3, сложени до съдовете за битови боклуци. Гражданите могат да изхвърлят шкафове, дивани, матраци, фотьойли, кресла, столове, маси, мокети, килими и други Необходимо е едрогабаритните боклуци да бъдат сложени един ден преди графика за съответния регион.

При по-големи количества боклук обаче е належащо да бъдат предадени на лицензирана компания за превозването им до депото в с. Въглен, оповестяват от дирекция „ Eкология и запазване на околната среда “ към Община Варна.

Не е позволено слагането до кофите за боклук на излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение (печки, климатици, хладилници и др.). Същото може да бъде предадено безплатно на оползотворяваща организация, с която Община Варна има подписан контракт, посредством подаване на поръчка на тел. 080014100, като след включване в графика отпадъка ще бъде взет от вкъщи на жителите. Забранено е и да се изхвърлят строителни боклуци – този тип боклук наложително е належащо да се съобщи на лицензирана компания.

При установени нарушавания ще се сформират актове по Закона за ръководство на отпадъците от инспекторите от екологичен надзор от администрацията и районните кметства, като глобите за физическо лице са в размер от 300 до 800 лева, а за юридическо лице от 1400 до 6000 лева

Графиците може да изтеглите и на формалния уебсайт на Община Варна, www.varna.bg, раздел „ Администрация “ → „ Обща администрация “ → Дирекция „ Екология и запазване на околната среда “ → „ Околна среда “ → „ Отпадъци “ → Едрогабаритни боклуци или от линка или тук:

Извозването на едрогабаритни боклуци ще се прави по предварителна поръчка на тел. 052/820-152, съгласно дните по приложения график.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР