15 от общо 93 обекта в к.к. Златни пясъци, които

...
15 от общо 93 обекта в к.к. Златни пясъци, които
Коментари Харесай

15 от преместваемите обекти на Златни пясъци се оказаха непреместваеми

15 от общо 93 обекта в к.к. Златни пясъци, които са оповестени за преместваеми, се оказа, че не дават отговор на условията за „ преместваем обект “, според условията на Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Това стана ясно по време на откритото правосъдно съвещание, което се организира през днешния ден в Административния съд във Варна. Съдът изслуша вещото лице и като взе поради мненията на страните, одобри съдебно-техническата експертиза (СТЕ).

Делото е формирано по тъжба на „ Златни пясъци “ АД, „ Паркстрой – Златни пясъци “ ООД и „ Голдън турс “ ЕООД против решение на основния проектант на Община Варна, с което е отказано издаването на позволение за слагане на преместваеми обекти, според утвърдени от Министъра на туризма схеми за краткотрайни уреди.

В своята експертиза, вещото лице отговори на въпроса: „ Дали и какъв брой от обектите имат характерности на градежи и може ли, след отделянето им от повърхността и от мрежите на техническата инфраструктура, да бъдат премествани в пространството, без да губят своята характерност и/или опция да бъдат употребени на друго място? “ и „ Дали процесните обекти могат да се дефинират като „ градежи “ или „ преместваеми обекти “? “

Вещото лице прави умозаключение в съдебна техническа експертиза, че обектите, които не дават отговор на критериите за преместваеми обекти, заложени в нормата на Закон за устройство на територията, като са прикрепени трайно към терена и след тяхното обособяване, ще е нужно да се възвърне методът на прилагане на земята, са 15 на брой.

От 167 позиции, от утвърдената Схема от Министерство на туризма, сложени са общо 93 обекта, като 78 от тях дават отговор на техническите условия за „ преместваем обект “, според условията на Закон за устройство на територията.

Съдът даде 7-дневен период на страните за писмени бележки, разгласи делото за решение и ще се произнесе в законов период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР