15 неправителствени организации, сред които и СдружениеБъдеще за община Банско,

...
15 неправителствени организации, сред които и СдружениеБъдеще за община Банско,
Коментари Харесай

Неправителствени организации с отворено писмо до премиера за втори лифт в Банско

15 неправителствени организации, измежду които и Сдружение " Бъдеще за община Банско ", разпространиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов с искане за персонална среща с него. В писмото си организациите, които пазят нуждата от построяването на втори въжен превоз в Банско, пишат, че властта подценява тяхната позиция и упорстват за разговор с държавното управление.

Банско

В писмото се показва, че в последните дни е имало дейни, необявени обществено контакти на високопоставени членове на държавната администрация с неправителствени организации, афиширащи се като зелени. Били са обсъждани хрумвания за налагане на нови, спомагателни рестрикции за развиването на зимния туризъм в България и в частност - на туристическа и ски зона „ Банско “.

Според организациите, подкрепящи построяването на втори въжен превоз в зимния курорт, тази връзка единствено с няколко организации е непрозрачна и будеща подозрения за нерегламентирани връзки на високопоставени служители в Министерския съвет. Все по-агресивният екологичен рекет напоследък ще се отрази пагубно на българската стопанска система и ще докара до тежки отрицателни последствия, считат те.

15-те неправителствени организации упорстват премиера Борисов да чуе и тяхната позиция. Според тях, само при равнопоставен, открит и почтен разговор, може да се вземат правилни и уравновесени решения. Те са безапелационни, че районите и бизнесът имат голяма потребност от решения, които да дадат опция за нов, по-голям стопански растеж и нарастване на приходите на хората от цялата страна, в това число и от изостаналите планински райони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР