15-годишно момиче, което полицията в Гвиана обвини в умишлено подпалване

...
15-годишно момиче, което полицията в Гвиана обвини в умишлено подпалване
Коментари Харесай

Съдят 15-годишна като пълнолетна за смъртта на 19 души в Гвиана

15-годишно момиче, което полицията в Гвиана упрекна в съзнателно подпалване на общежитието на момиче, ще бъде съдено като пълнолетно лице за убийството на 19 души, оповестява АП.

То се яви виртуално на чуването в съд южно от столицата Джорджтаун и беше арестувано в ареста в очакване на по-нататъшно правосъдно произвеждане.

Разследващите настояват, че тя е запалила пожара в междинното учебно заведение Махдия на 21 май в яд против админа поради конфискацията на мобилния ѝ телефон. Държавното училище-интернат обслужва отдалечени коренни села в югозападната част на страната.

На подсъдимата не беше разрешено да пледира по обвиняванията и ще се яви наново пред съда на 5 юли . Ако бъде приета за отговорна, може да получи пожизнен затвор.
 19 починали при пожар в ученическо общежитие в Гвиана
19 починали при пожар в ученическо общежитие в Гвиана

Властите проверяват случая

Припомняме, че  гневът в дребната южноамериканска страна поради нещастието нараства.

В общежитието са настанени девойки на възраст 11-12 и 16-17 години. Много от тях са били ранени и получили болнично лекуване. 

В постройката е имало 63 възпитаници, когато е избухнал пожарът.

Сградата бе изпепелена от огъня.

Гвиана, с население от 800 000 души , е единствената англоговоряща страна в Южна Америка. Тя е някогашна холандска и английска колония, която неотдавна откри, че има най-големите в света ресурси от нефт на глава от популацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР