15-годишно момче ще изтърпява пробация за поредица от измами в

...
15-годишно момче ще изтърпява пробация за поредица от измами в
Коментари Харесай

Осъдиха на пробация непълнолетен измамник в Стара Загора

15-годишно момче ще изтърпява " пробация " за поредност от измами в цялата страна, оповестиха от Районния съд Стара Загора.

При една от тях на 3-ти март тази година младежът дружно със собствен съизвършител е заблудил мъж , че ще му продадат каравана. С това причинителите предизвикали на потърпевшия имотна щета.

Момчето употребило профил в обществените мрежи, в който се представял за жена и предложил за продажба разнообразни артикули, в това число и каравана с продажна цена от 2500 лева . В обявата имало и посочен телефон. Пострадалият мъж се свързал с младото момче по телефона и му било обяснено, че би трябвало да преведе капаро в размер на 700 лева Той превел сумата, която била изтеглена от съучастника. Двамата обвинени са от с. Ветово, Русе. 

Първите две пробационни ограничения са " наложителна регистрация по сегашен адрес " за период от една година и шест месеца, както и " наложителни периодически срещи с пробационен чиновник " за период от една година и шест месеца, прецизират от Районен съд - Стара Загора.

Съучастникът на момчето, който се оказал криминално-проявен, получава наказване от осем месеца " отнемане от независимост ", което да изтърпи при първичен " общ " режим. От наказването му следва да се приспадне времето, през което е бил с мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Пред съда двамата обвинени са създали цялостни признания.

Одобреното от Районен съд - Стара Загора съглашение е дефинитивно и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР