15-годишен младеж е задържан в ареста за 72 часа за

...
15-годишен младеж е задържан в ареста за 72 часа за
Коментари Харесай

Задържаха непълнолетен за поредица от кражби и грабежи в Пловдив

15-годишен юноша е арестуван в ареста за 72 часа за осъществени обири и грабежи на територията на град Пловдив, оповестиха на брифинг в пловдивската полиция, заяви кореспондент на Plovdiv24.bg .

Само за една седмица младежът е направил обири на пари от прочут ресторант в града, а в пространства към подлези посредством издърпване отнемал дамски чанти и вземал пари и движимости. Жените не са потърпевши. Непълнолетният е имал съизвършител, по-голям от него, пълновръстен, двамата са в роднински връзки между тях.

Тийнейджърът е прочут на полицията с предходни провинения преди 2-3 месеца още веднъж в Пловдив, за които има формирани производства под наблюдението на районната прокуратура. Предишните прояви са идентични със сегашните - още веднъж обири и грабежи, осъществени в град Пловдив. Още тогава са били взети възпитателни ограничения по отношение на него, само че явно те не са дали резултат, разяснява зам.-директорът на ОДМВР-Пловдив. 

Непълнолетният не е от Пловдив, населява Център за настаняване на лица с държание, граничещо с закононарушение. Режимът в обществените домове очевидно е прекомерно свободен и разрешава лицата да ги напущат безпроблемно. От полицията считат, че контролът във връзка с малолетните лица би трябвало да е всеобщ, с цел да не се позволяват противообществени прояви. Според Наказателен кодекс, навършилите 14 години носят съответната наказателна отговорност.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР