15 дни след старта на 49-ото народно събрание Любен Дилов

...
15 дни след старта на 49-ото народно събрание Любен Дилов
Коментари Харесай

И Любен Дилов се закле като депутат

15 дни след старта на 49-ото национално заседание Любен Дилов от ГЕРБ се закле като народен представител. Той не бе в България в деня на клетвата, защото президентът изненада всички и го свика на Велика сряда преди празниците макар упованията първото съвещание да е след Великден. Така Дилов постави клетва през днешния ден със забавяне.

В края на предходната седмица като народен представител се закле и Андрей Цеков от ПП-ДБ, който също отсъстваше в първия пленарен ден.

В Народното събрание към този момент е и Петър Петров от ПП-ДБ, който влиза от 24-и столичен МИР на мястото на Лена Бориславова. Миналата седмица депутатите гласоподаваха оставката на младата юристка, която пожела да напусне Народното събрание още преди старта на 49-ото Народно събрание. Но защото ЦИК към този момент бе оповестила окончателния лист на определените депутати и той към този момент бе обнародван в „ Държавен вестник “, се наложи тя да се закълне и по-късно да подаде оставка пред шефа на Народно събрание. Такъв обаче бе определен седмица по-късно – на 19 април, и по-късно започва действителната работа на Народното събрание.

Източник: 24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР