15-членната комисия към Министерството на културата, която решава на кого

...
15-членната комисия към Министерството на културата, която решава на кого
Коментари Харесай

Актьорът Филип Трифонов няма да получи пенсия за заслуги към нацията

15-членната комисия към Министерството на културата, която взема решение на кого да бъде отпусната пожизнена държавна премия за заслуги към нацията, не е класирала артиста Филип Трифонов на последната извършена сесия, заяви „ Дарик ”.

Това стана ясно от изказване на нейния ръководител Иван Попйорданов в персоналния му профил във „ Facebook ”, оповестено във връзка публикуваното през вчерашния ден писмо на огромния български артист, в което той пита някогашния министър на културата Вежди Рашидов дали ще получи лична пенсия приживе.

Ето и цялото изказване на Попйорданов в обществената мрежа:

„ До всички български медии. Изпращам на Вашето внимание позиция по проблема с Филип Трифонов. Съгласно одобрените правила и наредбата за даване на държавни парични награди за лица с особени заслуги към страната и нацията, при взимане на решения на следващата сесия на комисията към Министерството на културата, която се състои от 15 члена - представители на разнообразни креативен съюзи и гилдии, се гласоподава скрито за всеки претендент. Както ръководителят, по този начин и останалите членове имат право на един глас. Председателят има чисто административни функционалности, а протокола от съвещанията се утвърждава от министъра на културата Боил Банов. Недопустимо - от страна на некласиралият се в следващата сесия - Филип Трифонов, да показва персонална злост и груби нападки към ръководителят на комисията, човек, който не се е срещнал с разпоредбите на комисията и процедурата по желание, само че който претендира, че е част от интелектуалния хайлайф на нацията. Написаното писмо от Филип Трифонов демонстрира неналичието на обикновено образование и просвета на другарство! Недопустимо! С почитание, Иван Попйорданов “.

От Министерството на културата отхвърлиха да дадат информация за състава на комисията, която е решила, че артистът Филип Трифонов няма да бъде класиран за разпределяне на пожизнена лична пенсия за заслуги към нацията, предава „ Дарик ”.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР