145 години от Освобождението на България от турско робство с

...
145 години от Освобождението на България от турско робство с
Коментари Харесай

Колтуклиева: Кратък и трънлив е пътят от „Осанна“ до „Разпни го“. Киро и Асен се обърнаха срещу създателите си

145 години от Освобождението на България от турско иго благодарение на армията на императорска Русия.
Първи ден от предизборната акция за 49-я парламент.
Ако на 2 април завоюва ГЕРБ, може да се сформира държавно управление без присъединяване на ПП-ДБ.
Ако на 2 април завоюва ПП-ДБ, ще би трябвало да се сформира държавно управление с присъединяване на ГЕРБ-СДС.
Прочетете деликатно поздравлението на държавния секретар Антъни Блинкен за 3 март. Вашингтон ще играе твърдо – за отделяне на България от съветската орбита и за пренасочване на енергийните планове към компании от Съединени американски щати.
От кое тъкмо господство на закона се интересува корпорацията Америка? От удобни условия за активността на американските компании, несъмнено. И за какво не?! Честно казано, не можеш да виниш никого, че се грижи за отбрана на ползите си. Големите по този начин вършат – с кадифени ръкавици или с боксови ръкавици. Според случая.
От тепиха си потегля (наистина ли, най-накрая?!) един играещ треньор, който унизи страната ни. Херо Мустафа искаше да управлява всичко в България, с цел да си заслужи нова, добре платена, работа в Държавния департамент. Правеше го безпардонно и високомерно. “Продължаваме смяната ” са joint-venture на дипломат Мустафа и президента Радев. Несполучлив. Катастрофално слаб. И непризнателен. Кирил Петков и Асен Василев се обърнаха против основателите си – наклеветиха Херо Мустафа, че ги е натресла на Gemcorp и се оплакаха на началниците й, че не им оказва помощ задоволително, с цел да се задържат на власт. Предадоха Румен Радев месец след гласуването на държавното управление на 13.12.2021 година. Той ги назова шарлатани. Но какво от това?! Прокуратурата кротува. Плаши се. Не че няма задоволително материали за покачване на обвинявания. Има. Обаче, времето не е уместно. Или е преди избори. Или е преди връчване на мандата. Или е преди края на Народното събрание. Или е при започване на новия. Щели да ги обвинят в осъществяване на политически поръчки. Страх ло̀зе па̀зи.
… След видеообръщението на Иван Гешев предходната седмица, стартира лавина от мнения на най-различни по обществен статус и политическа ориентировка хора: за какво основният прокурор не направи партия и не се включи в политиката?!
В Обединеното кралство стана по този начин. На 4 април 2020 година сър Киър Стармър, някогашен шеф на Кралската прокуратура, оглави Лейбъристката партия.
В България имахме царска партия. Президентска партия. Партия на шоумени. Партия на харвардци. Дали ще отимаме и прокурорска партия?!
П.П. Привърженици на ПП-ДБ през днешния ден освиркаха президента Радев пред паметника на Незнайния боец. Кратък и бодлив е пътят от “Осанна ” до “Разпни го ”.
От Facebook профила на журналистката Соня Колтуклиева
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР