140-ата годишнина на местната пожарна беше отбелязана тържествено във Видин.

...
140-ата годишнина на местната пожарна беше отбелязана тържествено във Видин.
Коментари Харесай

140 години отбеляза пожарната служба във Видин

140-ата годишнина на локалната пожарна беше маркирана тържествено във Видин. Главен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ награди чиновниците от системата, отличени от управлението на Министерството на вътрешните работи и Главната дирекция.
"За тези 140 години са избавени стотици човешки животи. Предотвратени са големи вреди за нашето културно и историческо завещание. Ежегодно лятото се борим с полски и горски пожари, в сегашните интервали на пролет бдим за сигурността на хората от високите води, които обичайно всяка пролет са тук ", уточни основен комисар Николай Николов.
Видинският митрополит Даниил освети новото знаме на огнеборците.
"Бележито нещо е това, че броени дни след освобождението на България и на Видин, жителите на града, с грижа и отговорност за всички живеещи тук вземат решение да основат и тази работа, с цел да може да се защищават жителите, да се оказва помощ в такива сложни обстановки и това ни приказва за съзнанието за осъществяването на един дълг ", сподели видинският митрополит.
Датата 31 март е знаменателна за видинската пожарна, сподели шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Станислав Генчев.
На честването видинските пожарникарите отдадоха респект на сътрудника си младши лейтенант Огнян Иванов, умрял при осъществяване на служебния си дълг. През годините с достолепие и чест са изпълнявани служебните отговорности, сподели комисар Станислав Генчев. Той също получи премия от Главната дирекция за справяне с бедствените обстановки тази пролет в Брегово и видинското село Иново.
От основаването си през тези 140 години пожарната постоянно е била подкрепяна от локалната власт, означи кметът на Видин Огнян Ценков. С приветствия към видинските пожарникари се обърна и регионалният шеф Албена Георгиева.
Наградени бяха участниците в състезания за фотографии и детски рисунки, проведени във връзка годишнината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР