14-годишната ученичка Симона Петрова, която пострада най-тежко при жестокия инцидент

...
14-годишната ученичка Симона Петрова, която пострада най-тежко при жестокия инцидент
Коментари Харесай

Зов за помощ: 14-годишната Симона, пострадала при тежката катастрофа във Варна, се нуждае от кръв

14-годишната ученичка Симона Петрова, която пострада най-тежко при жестокия случай на спирка във Варна на 4 ноември, се нуждае от кръв за идните интервенции.

Това оповестиха другари и близки на фамилията, които разгласиха и апел в обществената мрежа. От МБАЛ „ Света Анна “ обявиха, че момичето е нормализирано, само че към момента в тежко положение и в изкуствена кома.

След злополуката Симона бе настанена в реанимацията с тежка черепно-мозъчна контузия, контузия на гръдния панер и крайниците.

Момичето беше блъснато, до момента в който чака на централна спирка в града от 21-годишен водач със служебна кола, който беше задремал зад кормилото след нощна промяна. Автомобилът блъсна и 27-годишен мъж, който също пострада доста тежко и в началото беше с заплаха за живота – с контузия на главата и счупени крака.

Впоследствие беше нормализиран и след подобрението му, изместен в отделението по ортопедия. Другото момиче, блъснато от колата, също бе в ортопедията, а четвъртият потърпевш – жена на 51 години, бе настанена в МБАЛ „ Света Марина “ с комоцио.

Приятели на Симона започнаха от няколко дни да подаряват кръв с апела към всички, който имат опция да го създадат, да се включат, защото борбата за възобновяване на 14-годишното момиче ще е дълга и тежка.Всеки, който има опция и предпочитание да подари кръв, може да го направи в кръвния център, който се намира в двора на МБАЛ „ Света Анна “, като би трябвало да уточнят, че подаряват кръв за Симона Петрова Костадинова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР