14-годишната ученичка Кети Мърфи успя да спаси живота на майка

...
14-годишната ученичка Кети Мърфи успя да спаси живота на майка
Коментари Харесай

14-годишна ученичка спаси живота на майка си, защото внимаваше на урок в училище

14-годишната ученичка Кети Мърфи съумя да избави живота на майка си, когато тя бе повалена от инсулт. За трагичния случай в Уокешо, щата Уисконсин, Съединени американски щати оповестява The Independent.

Два дни преди тестването Кети слушала деликатно по време на урок за първа помощ какви са признаците на настъпващия инсулт. Ето за какво тя забелязала, че говорът на майка ѝ Криста става откъслечен и комплициран. Спомняйки си от учебния урок, че това е един от основните признаци на инсулта, момичето побързало да извика Спешна помощ.

Четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to - Проф. Иван Стайков: Инсултът е лечим в първите 4 часа

" Говорът ѝ беше комплициран и нямаше безусловно никакъв смисъл в това, което споделяше. Тогава се сепнах, спомник си урока и си помислих, че несъмнено я е блъснал инсулт ", споделя Кети в в ефира на локалния тв канал WISN TV.

Лекарите, които пристигнали на мястото на случая, незабавно хоспитализирали Криста Мърфи. По-късно в болничното заведение медиците удостоверили, че майката на Кети фактически е претърпяла инсулт. В резултат на бързия сигнал от щерка ѝ екстрените ограничения на медиците животът на Криста е отвън заплаха.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР