14-годишен ученик от Бургас е в ареста с обвинения за

...
14-годишен ученик от Бургас е в ареста с обвинения за
Коментари Харесай

14-годишен младеж нападна македонец: Убийство при самозащита или при грабеж?

14-годишен възпитаник от Бургас е в ареста с обвинявания за ликвидиране и грабеж на македонски жител. Прокуратурата счита, че момчето съзнателно е направило закононарушението.

„ Жертвата е умъртвена с удари с прът, безусловно по главата . Липсват пари, които бяха открити след това къде са изхарчени “, сподели старши комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД-МВР в Бургас.

Според юриста на подсъдимия момчето е жертва на полов тормоз

„ В момента, в който той е нанесъл ударите на потърпевшия и в своя разпит е споделил, че незабавно си е тръгнал без да знае, че лицето е умряло. Той го е покрил с останки от матраци и някакви плоскости. Има висящо досъдебно произвеждане в Районна прокуратура за обир на украински жител. Той му е лишил златен накит, като е използвал за това мощ “, твърди и прокурор Иван Кирков.

Как се е стигнало до трагичния случай - при самоотбрана или при опит за обир ? По тематиката ще приказваме в този момент с юриста на обвиненото момче Радостин Пенев.

„ Събраните досега доказателства сочат, че дейностите на момчето не са били планувани като обир. То е работело в един магазин – боядисвало е там до 15 часа. През въпросното време македонецът е пиел в заведението. След което извиква моят подзащитен и в продължение на няколко часа му купува към три литра бира, която изпива “, споделя юрист Пенев.

49-годишният мъж е пребит до гибел с прът

От думите му излиза наяве, че по-късно македонецът е предложил на момчето да се реалокират на друго място, тъй като това не му харесва. Преценил е, че младежът е много пийнал и му е предложил секс против 50 лева Македонецът го завежда в близка горичка.

„ Когато мъжът си е свалил спортния екип и гащите, моят подзащитен се е уплашил и се е опитал да избяга . В този миг македонецът го е хванал за дясното рамо и го е дръпнал. Не е съумял да го събори на земята и по тази причина му е нанесъл удар. След това момчето се е пробвало да се отбрани “, добави юристът на момчето.

Той отхвърли майката да е давала информация, че синът ѝ е признал за нападението за обир . Срещу детето обаче въпреки всичко има едно висящо дело, само че съгласно Пенев евентуално то ще бъде прекъснато.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР