139 дилъри на наркотици задържа полицията само за ден, съобщиха

...
139 дилъри на наркотици задържа полицията само за ден, съобщиха
Коментари Харесай

МВР задържа 139 дилъри на наркотици само за ден

139 дилъри на опиати задържа полицията единствено за ден, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В рамките на 24-часова профилирана полицейска интервенция по линия на противодействието на производството и разпространяването на наркотични субстанции са конфискувани обилни количества. В резултат на дейните дейности, осъществени в съгласуваност с прокуратурата, с изключение на арестуваните са формирани и 111 досъдебни производства.

Намерени и конфискувани са общо 147 кг марихуана, 21 кг канабис, по половин кг хероин и метамфетамин, 225 стръка засят канабис /в открити местности и затворени помещения/. В интервенцията са взели участие екипи на основните дирекции „ Борба с проведената престъпност ", „ Национална полиция " и „ Гранична полиция ", на всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи.

Припомняме, че със заповед на изпълняващия функционалностите основен прокурор на Република България Борислав Сарафов и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов беше основано профилирано междуведомствено звено. Неговата цел е да подкрепя следствието по досъдебни производства, образуването на преписки, събирането и разбора на информация за проведени незаконни групи и лица, свързани с произвеждане, държане и разпространяване на наркотични субстанции, трафик на хора и противозаконна миграция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР