136 снегопочистващи машини и екипи на фирмите, ангажирани с почистването

...
136 снегопочистващи машини и екипи на фирмите, ангажирани с почистването
Коментари Харесай

Над 130 снегорина чистиха улиците на София

136 снегопочистващи машини и екипи на компаниите, ангажирани с почистването на София, са работили през миналата нощ в столицата, съобщи Българска национална телевизия.

Извършени са обработки против замръзване на пътните платна на улици, по които се движи градският превоз и основни улици във всички региони на столицата.

Обработени срещу замръзване са и общински пътища на територията на Столичната община, както и вътрешноквартални улици в регионите " Възраждане ", " Средец ", " Оборище ", " Враждебна ", " Витоша ", " Овча купел ", " Панчарево ". Южната дъга на Околовръстен път също е обработена. Тече втора обработка на улиците, по които се движи градският превоз.

Опесъчаване и избутване на снежна маса е направено на планинските пътища " Драгалевци – Алеко " и " Бояна – Златните мостове " в естествен парк " Витоша ".

Дейностите по снегопочистване се управляват от екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен правят спешните екипи на общината. Към момента са почистват прилежащите пространства към спирките на градския превоз.

Напомня се на водачите да употребяват колите си готови за придвижване при зимни условия и да карат със съобразена с пътните условия скорост.

По прогноза преваляванията от дъжд и сняг ще продължат и през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР