130 млн. лв. са необходими за 17 моста, които спешно

...
130 млн. лв. са необходими за 17 моста, които спешно
Коментари Харесай

130 млн. лв. нужни за ремонт на 17 моста

130 млн. лева са нужни за 17 моста , които незабавно би трябвало да се реновират. Това заяви през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на откриването на реновирани 3 0 км от пътя Старо Оряхово - Долни Чифлик - Гроздьово - Провадия.

В отговор на настояването на премиера да се ремонтират всички мостове по пътната и транспортна инфраструктура по едно и също време, Нанков съобщи, че ще показа финансов доклад за нужните средства за ремонт на мостови уреди.

 Борисов желае ремонт на всички мостове по едно и също време
Борисов желае ремонт на всички мостове по едно и също време

Нанков и Московски би трябвало да предложат проект до идващия Министерски съвет

Искането пристигна откакто през вчерашния ден в Генуа, Италия рухна мост, а над 30 души починаха.

" Мостовете и виадуктите по автомагистралите са в положително положение , макар че някои от тях не са ремонтирани от повече от 30 години ", сподели още министърът.

Той подсети, че през предходната година са направени седем ремонта, а през тази година се работи по 5 уреди. За възстановяване на положението на тези 12 уреди са вложени към 110 млн. лева

Той акцентира, че в България мостовите уреди са се поддържали и ще се поддържат още по-добре.

 39 души са починали при рухването на моста в Генуа
39 души са починали при рухването на моста в Генуа

16 души са ранени при сриването на повече от 200-метров сектор

Третокласният път Старо Оряхово - Гроздьово - Провадия има огромно значение за Варненската област, защото е директна връзка на обитаемоте места от Североизточна България с Южното Черноморие.

Регионалният министър съобщи, че с ремонта на пътя се обезпечава безвреден и бърз транспортен достъп на жителите на околните обитаеми места с гр. Провадия и гр. Долни чифлик, както и с пътя Варна - Бургас и Автомагистрала " Хемус ".

Ремонтирани са и три моста - при започване на гр. Долни чифлик, в региона преди с. Пчелник и в с. Горен чифлик.

Нанков разгласи, че р емонтът на част от Аспаруховия мост във Варна ще се отсрочи за есента поради строителството на бул. " Васил Левски ", с цел да се избегнат тапи в града.

" Мостът не е в сериозно положение , а и се съобразяваме с българските жители и с тяхното безвредно прекосяване ", добави той.

Министърът подсети, че за обезпечаване на сигурност тежкотоварните камиони не минават по оборудванията в тежко положение на автомагистрала " Хемус ", а по различния път.

В момента се ремонтират платната на мостовите уреди на Автомагистрала " Хемус " в посока Варна на км 34 и " Коренишки дол " на км 37, които са в тежко положение. Денонощно се работи по долното стоене на мостовете. Според графика ремонтът на моста на 34 км би трябвало да завърши напролет, а на Коренишки дол - през октомври - ноември.

Работата по останалите ще стартира поетапно, сподели още министърът и добави, че следва да се направи проучване и на моста на р. Дунав при Русе.

" След като приключи ремонтът на пътя за Албена, евентуално напролет, ще се разгласи социална поръчка за оборудване край Игнатиево. Работи се по моста " Звездица " на Автомагистрала " Черно море " , подсети районния министър.

Нанков е безапелационен, че все още се прави всичко допустимо с лимитирания бюджет, с който разполага министерството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР