130 децибела! Дотолкова се извисява мощният глас на певицата Смиляна

...
130 децибела! Дотолкова се извисява мощният глас на певицата Смиляна
Коментари Харесай

Най-мощният глас на планетата отеква в неделя в зала `Люмиер`

130 децибела! Дотолкова се извисява мощният глас на певицата Смиляна Захариева, който надминава върховете, вписани в „ Гинес “.

Той ще отекне тази неделя (8 октомври) в зала „ Люмиер “ на НДК. Певицата е последният участник в целодневното събитие „ Списание 8 онлайн “.

Смиляна Захариева е от Пловдив, приключила е музикалното учебно заведение в Широка Лъка, а по-късно музикалната академия. Избират я в „ Големите български гласове " под диригентската палка на Здравко Михайлов и потегля на турнета по света.

Един ден обаче, когато се прибира вкъщи, дребната ѝ дъщеричка не я познава. Разочарована, Смиляна зарязва пеенето... Но не е щастлива, усеща виновност, че е изоставила гения си... Разболява се. Смехотерапията на Моника Балаян я връща към живота. Песента ѝ става още по-силна и въздействаща. Тогава, съвсем на смешка, взема решение да опита да мери гласа си, тъй като мнозина ѝ споделят, че той е доста по-силен, в сравнение с всичко, което са чували.

И в действителност: уредът демонстрира изумителните 130 децибела, което надвишава върха, вписан в „ Гинес “. Тя написа до книгата на върховете, оттова ѝ оферират да се включи в план, извършен неотдавна в Тайланд, при който хора викат с все мощ и крясъкът на един от тях доближава 129 децибела.

„ Българските национални песни не могат да се съпоставят с някакви викове! ", ядосва се певицата.

Пише им още веднъж и им праща линк с върха на Ник Стефънсън, с цел да усъвършенства него, а не истеричните крясъци от Тайланд. Но от „ Гинес " не ѝ обръщат внимание. Тогава тя анулира поръчката си за връх за глас от 129 децибела и предлага на екипа на „ Гинес " нещо друго – да пее със 101 каба гайди! Пък те дано да намерят някой, който да я надпее...



Имате неповторимия късмет да чуете този впечатляващ глас в неделя. За трета поредна година обичани създатели на Списание 8 ще споделят очи в очи с читателите част от своите скъпи на практика знания в разнообразни области.

По време на целодневното събитие ще се приказва за генетика, образование на деца, български митични същества.

КОГА: 8 октомври (неделя), 10-19 ч.

КЪДЕ: Зала " Люмиер ", НДК, пл. „ България " 1
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР