13 жертви след инцидент с автобус в Искърското дефиле 16

...
13 жертви след инцидент с автобус в Искърското дефиле 16
Коментари Харесай

ТЕЖЪК ИНЦИДЕНТ В ИСКЪРСКОТО ДЕФИЛЕ: Автобус се преобърна, 16 души загинаха

13 жертви след случай с рейс в Искърското дефиле 16 души починаха откакто рейс с пасажери , които били на екскурзия до манастира " Седемте престола ", се прекатурна в Искърското дефиле.

Произшествието стана в региона сред Лесков дол и Своге , на към 2 км преди града, посока от София . Сигнал за тежкия случай е получен към 17.10 ч.

 
Според първичните информации рейсът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия все още. По същото време в региона е валял мощен дъжд , беше доказано по-рано.
 
 screenshoоt/vbox7-->

От разнообразни обитаеми места към мястото на случая са изпратени 21 коли за спешна помощ. Според информацията досега рейсът е бил цялостен и се е обърнал по таван.

13 души са починали на място, а трима на път към лечебните заведения. Това удостовери на брифинг министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Десетки са ранените в друга степен. Пострадалите пасажери се транспортират към Военномедицинска академия (ВМА), Пирогов и болница " Св. Анна " в София. За колите за спешна помощ бяха обезпечени бързи коридори.

 БГНЕС

Според полицията рейсът е излязъл отвън пътното платно , преобърнал се е и е паднал на площадка под равнището на пътя. По първична информация транспортното средство е помело четири автомобила по пътя си.

Фирмата транспортьор има шест рейса, авариралият е " Ман ", регистриран е през 2001 година, оповестиха от Министерството на превоза. " Мобилус " има лиценз до 2027 година, финансово постоянна е, предходната година в нея е имало сложна инспекция, не са установени нарушавания.

Заради случая придвижването в региона беше спряно . Патрули на Пътна полиция стопират водачите от към Нови Искър и Ребърково.
 
 screenshoоt/vbox7
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР