13 души са ранени след експлозията във френския град Лион.

...
13 души са ранени след експлозията във френския град Лион.
Коментари Харесай

Още кървави новини от Лион

13 души са ранени след детонацията във френския град Лион. Сред тях е и едно дете, оповестява телевизия BFMTV. Всички ранени към този момент са настанени в лечебни заведения.

Взривът избухна в 17,30 часа локално (18.30 часа българско време) в центъра на града, към пекарна на пресечките на улиците „ Виктор Юго “ и „ Сала “ – близо до площад „ Белкур “, една от забележителностите на града.

Терор в Лион: Адски вести след детонацията пред магазин "Златната кифличка "! (СНИМКИ/ВИДЕО)

По предварителна информация повода за детонацията е пакет бомба. Според силите на реда мъж на велосипед е оставил съмнителния пакет с експлозивите.

Очевидец твърди, че първо се е чула една по-силна детонация, която е последвана от една по-слаба. Гражданите са се уплашили и тръгнали да бягат към близкия площад.


Медиите и управляващите във Франция са доста внимателни и не смеят към момента за приказват за терористичен акт. Говори се за офанзива, за съзнателно породена офанзива, само че не и за терористичен атентат, защото в тези случаи се сезира автоматизирано антитерористичната прокуратура.

Външно с изключителна вест след нападението в Лион

Към този миг тя не работи по случая. Работи се по престъпен случай, съзнателно провокирано деяние за съзнателно причиняване на гибелта на почтени хора.

Около 17:30 мъж на велосипед е видян да минава по дребна, тиха уличка в центъра на Стария град в Лион. Оставя куфар. Малко по-късно избухва детонацията.

Мъжът сега се търси интензивно от полицията в Лион. Изолирана е една доста огромна част от центъра. Предупреждават се хората да не излизат.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че става въпрос за офанзива. Французите вършат доста огромна разлика сред „ атака” и „ терористична атака” - може да се приказва за съзнателно породена офанзива, по разнообразни аргументи или за терористична офанзива, само че това са две разнообразни неща.

Мъжът е към 30-35-годишен, съгласно очевидци. Според камери пред хлебарницата, пред която мъжът е сложил куфарът с експлозива, той е носил черна маска, тъмни очила и цветни бермуди. Бил е на велосипед и е отминал доста бързо.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР